In 2030 moet de uitstoot van broeikasgassen in Nederland met 49% zijn gedaald. Hoe gaat Nederland dat bereiken? Kan biomassa hierbij helpen?

Biomassa is al het materiaal dat van planten en dieren afkomstig is. Een Biobased Economie gaat over de overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een economie die draait op biomassa als grondstof. Congresorganisator Stichting Topconsortium voor Kennis- en Innovatie Biobased Economy (TKI-BBE) ondersteunt onderzoek en bedrijven die zich met deze overgang bezig houden.

Op het congres spreken beleidsmakers, ondernemers en onderzoekers over ontwikkelingen en mogelijkheden voor het bedrijfsleven om dit doel te bereiken.

Programma
Kees Kwant (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) is de keynote spreker en vertelt over de inzet van biomassa in 2019. Onder leiding van dagvoorzitter Remco de Boer (onderzoeker en adviseur op het gebied van energietransitie) presenteren verschillende sprekers innovaties uit de industrie, energieopwekking en landgebruik.

In de middag zijn er verschillende parallelsessies die gaan over circulaire grondstoffen en de markt. Onderwerpen zoals mest, afvalwater, kunststoffen en groen gas komen aan bod. Ook zijn er pitches van recent gestarte projecten die zich bezighouden met biobased economy en vertelt Ronald Zwart (directeur Platform Bio-Energie) over de toekomst van bio-energie.

Het congres sluit af met een borrel.

Klik hier voor het volledige programma-overzicht.

Informatie
Datum: 8 mei 2019.
Tijd: 09:30 tot 16:30 uur.
Locatie: Cultuur- en Congrescentrum Antropia, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen-Rijsenburg.
Prijzen: gratis.

Aanmelden: via deze link.
Dit artikel afdrukken