Jaarlijks verspillen we in Nederland gemiddeld 109 tot 162 kilo voedsel per persoon. Het grootste deel daarvan gooien we thuis weg, maar er gaat ook veel verloren in de horeca, bij supermarkten, in de voedingsindustrie en zelfs al bij de boer. De productie van ons voedsel vereist veel energie en grondstoffen en veroorzaakt broeikasgasemissies. Daarom is het belangrijk zo duurzaam mogelijk met ons voedsel om te gaan. In plaats van weggooien kan je voedsel vaak prima hergebruiken; denk bijvoorbeeld aan afgedankte verse producten die verwerkt worden in soepen en houdbare producten zoals jam, of het hergebruik van voedingsgrondstoffen in diervoeders.

Programma
Tijdens de bijeenkomst wordt dieper ingegaan op verschillende mogelijkheden om voedsel duurzaam opnieuw te gebruiken, en op innovatieve oplossingen en de kansen die deze bieden voor (nieuwe) ondernemers.
De avond kent drie onderdelen: interviews met studenten, pitches van de oprichters van Instock en Food Cabinet en een afsluitende paneldiscussie met verschillende panelleden.
Bekijk het programma voor alle sprekers en panelleden.

Meer informatie
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Utrecht Sustainability Institute als onderdeel van het Climate-KIC project ‘Closed Loop Communities’.
Het lab vindt plaats op dinsdagavond 23 juni 2015 in het Academiegebouw, op het Domplein in Utrecht.
Toegang is gratis, aanmelden is vereist.

Fotocredits: Instock via Facebook
Dit artikel afdrukken