Wat gaat hier fout? De kinderen van de school besloten hun schaap te willen laten slachten, maar de ouders blijken niet met de realiteit om te kunnen gaan.

Ouders van leerlingen op een basisschool in het Engelse Kent zijn woest omdat de school een schaap, dat door de kinderen is grootgebracht wil laten slachten voor het vlees.
Het schaap, Marcus genaamd - zie foto -, behoort tot een handjevol dieren op een schoolboerderij die door een lerares is opgezet.
De kinderen brachten het dier als lam met de fles groot. De schoolraad, die bestaat uit kinderen van 11 tot 14 jaar besliste onlangs dat Marcus naar de slachtbank moet en zijn vlees moet worden verkocht.

Verloting
In lokale winkels worden inmiddels loten verkocht, waarmee mensen een stuk van het vlees van Marcus kunnen winnen, meldt de BBC. Het geld van deverloting wordt gebruikt om biggetjes van te kopen, die uiteindelijk ook zullen worden geslacht.Ouders vinden het schandalig. ‘Dit is hetzelfde als wanneer mijn dochter thuis komt en ze haar konijn ziet pruttelen in de pan’, aldus een van de moeders.

Voedselketen
De lerares in kwestie zegt dat dit niet erger is dan wanneer de kinderen vlees in de supermarkt kopen. ‘Ik wil de kinderen iets leren over de voedselketen en de lokale economie’, aldus de lerares. 'Als ze straks twintig zijn, weten ze niet meer welke cijfers ze haalden bij proefwerken, maar wel dat ze een eigen boerderij hadden.’Het schaap zal vandaag worden geslacht, meldt de Daily Mirror. Dit weekeinde is Marcus elders ondergebracht omdat er op Facebook geruchten circuleerden dat Marcus door dierenliefhebbers zou worden ontvoerd.


bron: meat&meal
Dit artikel afdrukken