Dankzij de kennis van de wijndrinker zal vooral de verkoop van eersteklas wijnen de komende jaren stijgen. Dat denken Amerikaanse marktonderzoekers
Twee enquêtes onder wijnexperts en professionals uit de industrie laten zien dat de consument steeds meer kennis heeft over wijn. Drinkers zoeken naar unieke ervaringen en authenticiteit. Ze proberen nieuwe variaties en smaken uit en zijn vooral geïnteresseerd in premium wijnen. Dat zorgt ervoor dat de verkoop van wijnen boven de $10 stijgt.
Uitdagingen
Wijnhuizen moeten dan ook investeren in kwaliteitswijn. Volgens de University of California, Davis, die de enquêtes uitvoerde, is dit voor sommige bedrijven een grote uitdaging. De prijs van land en druiven is namelijk nog nooit zo hoog geweest. Dat komt deels door een golf investeerders van buitenaf, maar ook de impact van de wijnindustrie op het milieu en water die het moeilijker en minder interessant maakt om druiven te telen. De druiventeelt worden daarom mogelijk verdrongen door andere gewassen, zodat er minder wijndruiven beschikbaar komen. Daar komt nog eens bij dat door fusies van supermarkten en distributeurs niet alle kleinere wijnmakers een plekje op het schap kunnen vinden.
Fotocredits: 'Wine Tasting', Kumweni
Dit artikel afdrukken
Uitdagingen
Wijnhuizen moeten dan ook investeren in kwaliteitswijn. Volgens de University of California, Davis, die de enquêtes uitvoerde, is dit voor sommige bedrijven een grote uitdaging. De prijs van land en druiven is namelijk nog nooit zo hoog geweest. Dat komt deels door een golf investeerders van buitenaf, maar ook de impact van de wijnindustrie op het milieu en water die het moeilijker en minder interessant maakt om druiven te telen. De druiventeelt worden daarom mogelijk verdrongen door andere gewassen, zodat er minder wijndruiven beschikbaar komen. Daar komt nog eens bij dat door fusies van supermarkten en distributeurs niet alle kleinere wijnmakers een plekje op het schap kunnen vinden.
Fotocredits: 'Wine Tasting', Kumweni
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
#6 Beste Adriaan en Dick, bedankt voor de info, ik heb het stukje opgezocht en gelezen.
Mijn visie op bepaalde zaken kun je herleiden uit mijn stukjes.
En nog dit: Frankrijk kent geen Big Food. Wel een bemoeizuchtige staat die pro bio- en agro-ecologisch is en GMO buiten de deur wil houden. En vrijmetselaars aldaar zorgen ervoor dat parkeer- en snelheidsboetes kwijtraken.
Over de doden verder niets dan goeds.
Over Gouget ontvingen we vandaag van de Nederlandse uitgever dit persbericht:
Corinne Gouget in juni overleden
Bilthoven, 20151106 -- Deze week is bekend geworden dat de Franse schrijfster Corinne Gouget al in de maand juni zelfmoord heeft gepleegd. Ze zou voor een trein gesprongen zijn. Gouget is ook in ons land bekend via haar gidsje Wat zit er in uw eten? (Additifs Alimentaires), waar er meer dan 200.000 van zijn verkocht. Haar dood roept de nodige vragen op. De politie is nog steeds bezig met een onderzoek.
Will Jansen, haar Nederlandse uitgever, verklaart het volgende:
‘Tot onze verbijstering hebben we gehoord dat Corinne Gouget, schrijfster van het succesvolle boekje Wat zit er in uw eten? al in de maand juni een einde aan haar leven gemaakt heeft. Er gaan geruchten in de Franse pers dat er eerder sprake zou zijn van moord. Het onderzoek is nog steeds lopende.
Bij een bezoek aan ons land, sprak zij uitvoerig over de nare dingen die haar zijn overkomen. Met name haar ex-echtgenoot bezorgde haar veel ellende. Hij is werkzaam bij een grote voedselproducent en waarschuwde haar hun twee kinderen bepaalde producten niet te eten te geven. Daarop is zij verder gaan zoeken naar de herkomst en toepassing van allerlei voedseladditieven, vaak bekend onder een E-nummer, met het gidsje Additifs Alimentaires als resultaat. In Nederland zijn er daar nu al ruim 215.000 van verkocht. In Frankrijk ongeveer evenveel.
Zoals zij vertelde, waren haar acties de voedingsindustrie een doorn in het oog. Op last van een rechter, werden haar twee dochters bij haar weggehaald. “Krankzinnig”, oordeelde de rechter en haar werd ieder contact met haar dochters verboden.
Als dat werkelijk het oordeel was, hebben wij van die krankzinnigheid niets van gezien, toen ze hier was. Wel zagen wij een vrouw die vastbesloten was de gevaren van de toepassingen van al die E-nummers aan de kaak te stellen èn een vrouw die hunkerde naar haar kinderen.
Zij zag in het oordeel van de rechtbank een complot van de Vrijmetselarij. Haar man was vrijmetselaar, evenals de rechter en zelfs haar eigen advocaat was lid daarvan. Een vriendin en medestrijder kwam om het leven door een (verdacht) vliegtuigongeluk. Gouget vloog daarom niet meer. Ze werd hoe langer hoe achterdochtiger en verhuisde voortdurend. De verdachtmakingen naar haar man en de Vrijmetselarij waren voor ons tamelijk complex en verwarrend.
Wat er van waar is, is niet aan ons. Wij vinden het verdrietig dat ze er niet meer is en hopen dat haar geest nu meer rust heeft.’
Geer #4: de schrijfster van het boekje over E-nummers, Corinne Gouget, is overleden. In juni sprong ze voor de trein - of was het geen zelfmoord? Mijn Frans is niet goed genoeg om de stukken die daarover op internet staan goed te doorgronden, maar dat ze door Big Food niet als warme vriendin werd beschouwd ligt voor de hand.
Big Pharma gaat over lijken, letterlijk en figuurlijk, da's bekend... Zou Big Food werkelijk ook zo ver gaan?
Geer, ik vraag je alleen of ik je ietwat warrige #1 goed begrijp.