Morgen hebben we het erover op kasteel Groeneveld in Baarn in onze vierde aflevering van 'De Smaak van Nederland'. We vragen consumenten wat zij er van vinden. Daarom houden we plaatsen open voor mensen die via de krant (Gooi- en Eemlander) en
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
dit was een interessante sessie. Leuk die kikkererwten mousse met meelwormen. Het kalfshart vond ik een ontdekking, zeer goed bruikbaar in de restaurants.
Leuke middag met leuke mensen en verrassende hapjes. Een goede start om promotie van peulvruchten verder uit te werken. Want bonen en linzen zijn niet alleen een zeer smakelijke en gezonde aanvulling op ons eetpatroon maar ook een duurzame manier om (extra) eiwit binnen te krijgen. Peulvruchten zijn verder goedkoop, verzadigen prima en bevatten veel vezels.
Kalfshart leerde ik in Parijs kennen eind jaren zestig. Toen stond het nog gewoon op de menukaart. En het was heel lekker. Dat willen we wel terug op de kaart, toch? Zonde om aan de huisdieren te voeren.
Liever minder vaak vlees maar dan van dit soort superkwaliteit en wat vaker peulvruchten (linzen, maar dan graag niet met agar-agar aan elkaar geplakt, dat was natuurlijk een vergissing, gedroogde tuinbonen voor de soep, witte bonen voor de minestrone en de cassoulet, enzovoorts) eten, in plaats van elke dag plofvlees.
ga straks aan de capucijners
vind peulvruchten inderdaad goed vullen
zo jammer dat meteen het blazersensemble van het concertgebouworkest meteen langskomt.
is daar nog iets aan te doen?
trouwens met uien heb ik dat ook altijd.
Maar wat moeten de huisdieren dan eten, als we alles zelf opeten?