Welke idioot gaat staan toeteren voor de koeien?

Deze maand leren acteurs boer te worden in West-Friesland om er in 2011 een voorstelling van te kunnen maken. Boerentheater door ingeboerde kunstenmakers dus. Ik ga kijken, want de trailer is veelbelovend:

Festival Karavaan trekt van 3 t/m 25 juli over de Westfriese Omringdijk met straattheater en locatietheater. In boerenschuren, dorpscafe’s en trekschuiten zijn locatievoorstellingen te zien die geïnspireerd zijn op de geschiedenis en veranderingen van West Friesland. Elk jaar nodigt Karavaan theatermakers uit om in het KaravaanLab plannen te maken voor nieuwe voorstellingen. Het KaravaanLab staat dit jaar in Opmeer en wordt geleid door 5eKwartier en De Afleiding (PeerGrouP).

In het melkparadijs van West-Friesland leren negen theatermakers melken, maaien, insemineren en kaasmaken. Al doende onderzoeken ze de link tussen het landschap, de mentaliteit van de bewoners en ontwikkelingen in de agrarische sector. Wat betekent de schaalvergroting voor een klein dorp? En hoe groot kan een paradijs eigenlijk worden?
In 2011 maakt 5eKwartier op basis van deze verhalen een locatievoorstelling in Opmeer. Deze zomer kan je alvast een voorproefje nemen! Neem een melkbad, luister naar een koeienconcert en beleef de verhalen achterop de trekker.
Het KaravaanLab is een kraamkamer voor locatietheater. Op betekenisvolle plekken in het landschap kunnen theatermakers plannen maken voor nieuwe voorstellingen bij Karavaan. Dit jaar wordt het KaravaanLab geleid door 5eKwartier en De Afleiding (PeerGrouP).

Theatrale expedities voor publiek:
Do 15 juli 15.00 uur
Vr 16 juli 20.00 uur
Za 17 juli 15.00 en 20.00 uur
Zo 18 juli 15.00 uur

Locatie: Boerderij Cees en Jeanette Nieuweboer, Kolkweg 6, 1718 NL Aartswoud


Dit artikel afdrukken