Tijdens de conferentie komen sprekers aan het woord als Anton Nigten (mineralen en bemesting), Birgit Spoorenberg (nutriënten in bodem en voedsel) en Marijke Stokking (wild superfoods). Ook deelt Stefan Muijtens ervaringen met de wet- en regelgeving en vertelt Marc Siepman ons meer over humus en het bodemvoedselweb.

Bodemboeren
Tijdens de conferentie is de film 'Bodemboeren' te zien, met aansluitend een discussie over agrarisch bodembeheer. Bodemboeren ging in januari tijdens de Biobeurs in Zwolle in première en is nog niet eerder in Limburg vertoond. De film portretteert vijf boeren die op een ongebruikelijke manier met de bodem omgaan.

Excursies voedselbos
‘s Middags gaan er speurtochten en begeleide wandelingen door Nederlands oudste voedselbos: Sualmana. Hier bekijkt men de bodemkwaliteit ontwikkeling van voormalige stuifzandgrond inclusief grondmonster analyse (B-ware Radboud Universiteit Nijmegen).

Wie, wat waar
De Nieuwe Bodem vindt plaats in gemeenschapshuis de Robijn op de Molenweg 3 in Swalmen. Van daar uit vertrekken ook de (begeleide) wandelingen en speurtochten naar en door het Voedselbos Sualmana. De conferentie vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 en wordt afgesloten met een borrel.
De organisatie wil de conferentie laagdrempelig houden, daarom vragen ze een eigen bijdrage naar draagkracht. “Wij zijn u dankbaar voor alles waarmee u onze organisatie wilt steunen”.

Wil je verzekerd zijn van een zitplaats tijdens een van de lezingen meld je dan aan voor de diverse activiteiten en lezingen.
Kijk voor meer informatie en het programma op de website.

Fotocredits: ‘De Nieuwe Bodem’ Sualmana via Facebook
Dit artikel afdrukken