Met workshops en plenaire sessies kunnen de deelnemers succesvolle innovaties leren kennen en met elkaar in debat over de waarden en het verwaarden van natuurlijke veehouderij.

Natuurlijke veehouderij in Nederland
Natuurlijke veehouderij is méér dan het inzetten van kruidenmiddelen: dit type veehouderij streeft naar gezonde dieren op basis van robuuste veerassen, gezonde bodem, kruiden in de wei en diergericht management. Met als uitkomst minder problemen bij de dieren, schoner milieu en hoogkwalitatieve voedingsmiddelen. Inmiddels zijn er diverse agrarische ondernemers in Nederland die ervaring hebben met deze wijze van vee houden. Tijdens de conferentie Natuurlijke Veehouderij komen thema’s als voedselkwaliteit, korte ketens en de waarde van natuur en biodiversiteit aan bod.

Conferentie
De conferentie wordt georganiseerd door Platform Natuurlijke Veehouderij en gefinancierd door de provincie Overijssel. Naast plenaire sessies zijn er acht workshops waaruit deelnemers er vooraf twee kunnen kiezen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar donaties zijn welkom. De opbrengst wordt ingezet voor activiteiten van de kenniscommunity rond natuurlijke veehouderij en voor studieclubs voor veehouders.

De conferentie vindt plaats op 8 maart 2018 van 10.00 tot 17.00 uur in de Twentsche Foodhal, Hoge Bothofstraat 39a in Enschede. Na afloop is er een proeverij en een netwerkborrel. Aanmelden kan nog door een mailtje te sturen naar platform@natuurlijkeveehouderij.nl.

Kijk voor meer informatie op de website.
Dit artikel afdrukken