Gezonde Melkveehouderij is de nieuwe naam van het Nationaal Uiergezondheidscongres. In de nieuwe opzet wordt naast uiergezondheid ingegaan op de infectieziekten IBR/BVD.

Tijdens Gezonde Melkveehouderij hoort u de laatste stand van zaken rondom uiergezondheid en IBR/BVD en krijgt u antwoord op vragen als:
- Hoe houd ik uiergezondheid onder controle?
- Hoe kan ik als melkveehouder beter inspelen op IBR/BVD?
Tijdens plenaire lezingen delen wij de laatste onderzoeksresultaten en tijdens 3 interactieve subsessierondes kunt u zelf in discussie met specialisten over het verder verbeteren van de uiergezondheid op uw bedrijf en het beter inspelen op IBR/BVD.

Programma Gezonde Melkveehouderij
09.15: Ontvangst
10.00: Welkom en opening Theo Lam, GD
10.15: Aanpak van Infectieziekten op grote melkveebedrijven, Ynte Schukken, Directeur Diergezondheid GD
10.45: Weerbaarheid, zin en onzin en hoe kan ik het als veehouder beïnvloeden, Sanne Carp, GD
11.15: Pauze
11.40: Interactieve keuzesessies ronde 1: Uiergezondheid: Boxbedekking en uiergezondheid. Sabine Tijs, Zoötechnisch specialist uiergezondheid, melkkwaliteit en melkwinning GD, en IBR / BVD: Aanpak van het BVD-bestrijdingsprogramma in Vlaanderen en België, Stefaan Ribbens, Dierenarts DGZ Vlaanderen
12.20: Uitreiking Uiergezondheid Award
12.50: Lunch
13.50: Bonus sessies: BVD type 2 stand van zaken Ruben Tolboom, Boehringer Ingelheim bv. De overige bonus sessies worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
14.20: Interactieve keuzesessies ronde 2: Uiergezondheid: Economie en beleving van selectief droogzetten Christian Scherpenzeel, GD, en IBR / BVD: Mijn bedrijf is besmet met IBR. En hoe nu verder? Frederik Waldeck, rundveedierenarts GD aandachtsgebieden IBR en BVD
15.00: Pauze
15.25: Interactieve keuzesessies ronde 3: Uiergezondheid: Gebruik sensoren en uiergezondheid. Harm Wemmenhove, WUR, en IBR / BVD: BVD aanpak in de praktijk. Pauline Athmer, Dierenartsenpraktijk Nijkerk-Wellensiek, samen met veehouder
16.05: Afsluiting + netwerkborrel

Info
Het congres is in het IJsseldelta Center (Stadion PEC Zwolle) Eventcenter ingang 18 in Zwolle. Het navigatie adres is Boerendanserdijk 19 te Zwolle. Aanmelden voor het congres kan hier.

Kijk voor meer informatie op de website.

Fotocredits: 'IMG_1026', richie graham
Dit artikel afdrukken