Hoe kan de GGZ-hulpverlener de cliënt optimaal motiveren en ondersteunen om tot een betere gezondheid en leefstijl te komen? Hoe kan het zelfmanagement en de eigen regie van de cliënt worden bevorderd om zo tot duurzame gedragsverandering te komen? Hoe kan de hulpverlener een goede follow-up realiseren zodat het niet bij eenmalige activiteiten rondom gezondheidsbevordering blijft? Hoe kunnen familieleden en andere netwerkleden hier effectief aan bijdragen?

Dit zijn enkele van de vragen die tijdens het leefstijlcongres van Sympopna aan bod komen.

Steeds duidelijker wordt dat cliënten in de GGZ een gezondheidsachterstand hebben en dat de verantwoordelijkheid om hier verandering in te brengen bij professionals en bestuurders in de GGZ ligt.
Tijdens het congres ‘Let’s move on!’ brengt stichting Sympopna verschillende sectoren en partijen bijeen, om nieuwe perspectieven te laten ontstaan. Want niet alleen de hulpverleners en cliënten hebben invloed op de leefstijl, maar ook de organisatie en directe leef- en werkomgeving.

Programma
Tijdens het congres komen verschillende sprekers aan het woord en zijn er workshops.

Dagvoorzitter is Wiepke Cahn, hoogleraar lichamelijke gezondheid bij psychiatrische aandoeningen Keynote spreker is Hanno Pijl, hoogleraar Diabetologie, gevolgd door Andre Aleman, hoogleraar cognitieve neuropsychiatrie, die de vraag op tafel legt of de hersenen wel in beweging kunnen worden gebracht.

Na de lunch kunnen bezoekers meedoen met verschillende workshoprondes. Klik hier voor het volledige programma en voor meer informatie over deze workshoprondes.

Na de workshops spreekt Bas van de Goor, directeur van de Bas van de Goor foundation over ‘Wandelen is behandelen’ met daarbij de vraag: hoe maak je het leuk en wat levert het op?

Aansluitend zal Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn visie delen en daarmee het congres afsluiten.

Inschrijven kan via deze link.

Informatie
Datum: 27 november 2019
Tijd: 08:45 tot 16:50 uur
Prijs: €295. Studenten en ervaringsdeskundigen die niet werkzaam zijn voor een GGZ instelling en familieleden kunnen een korting van 20% aanvragen via het inschrijfformulier.
Locatie: Congrescentrum Reehorst, Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede.
Dit artikel afdrukken