Houden we nu ook in de horeca al op met gewoon eten??!?!

De komende jaren zal de gastronomie gezonder worden. Daarover waren de deelnemers aan het Misset Restaurant-debat op maandag over gezonde gastronomie op de wereld ‘Markt’ op de Horecava het eens. Koks moeten aan de slag met verse producten. Het liefst biologisch. 'Alles wat vliegt, rent en zwemt' is volgens reizend cuisinier Constant Fonk geschikt. Hij lanceerde een ‘nutricijnenmenu’ als voorbeeld voor gezond restaurantvoedsel. Fonk was een van de deelnemers aan het debat dat onder leiding van Josephine Veering, hoofdredacteur van Misset Restaurant, stond. De voormalig tweesterrenchef heeft inmiddels een speciaal menu vol gezonde voeding gemaakt dat hij het ‘Nutricijnenmenu’ noemt. Hierin zitten allerlei voedzame stoffen als licht gegrilde makreel, brocress en trostromoten. 'Koks moeten gewoon gaan nadenken over wat ze koken. Ze hoeven daar geen studie van te maken. Alleen interesse tonen is al genoeg. ‘

Een van de horecabedrijven in Nederland die al bezig is met gezond koken, is het Scandic Sanadome in Nijmegen. Chef-kok Albert van Rheede en zijn sous-chef Jacco Beck lieten de deelnemers aan het debat een gerecht van gegrilde biologische zalm proeven. Hierbij serveerden ze gort welke was gekookt met dragon en een antiboise van olijfolie, kruiden en kappertjes. 'Een gezonde manier om saus te bereiden op basis van olijfolie.’



bron: missethoreca


Dit artikel afdrukken