De Voedsel en Waren Autoriteit en Wageningen Universiteit en Researchcentrum meten periodiek hoe de consument de veiligheid van voedingsmiddelen ervaart. De meerderheid van de consumenten (71%) geeft aan zich geen zorgen te maken over voedselveiligheid. 5% geeft aan zich zorgen te maken over de aanwezigheid van (kunstmatige) toevoegingen in producten. De ondervraagden hebben het meeste vertrouwen in broodproducten. Verder scoren kaas, verse groenten en fruit en melkproducten hoog. Het minste vertrouwen heeft men in kip, kant- en klaarmaaltijden, vitaminepreparaten en voorbewerkte verse groenten scoren ook lager dan andere productgroepen.
Je kunt de onderzoeksresultaten downloaden.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Ik weet het wel zeker, want er is wel erg veel waar je je zorgen over kunt maken. Soms moet je ze maar even laten, vind ik ....
Zouden de mensen die zich geen zorgen maken, niet een veel rustiger en ' gelukkiger' leven hebben dan die dat wel doen?
Ik ken in mijn omgeving ook veel meer mensen die zich geen zorgen maken dan mensen die dat wel doen.