Ben jij iemand die graag geniet van een (h)eerlijke cappuccino, romige latte macchiato of een straffe espresso? En zou je graag eens willen weten waar jouw koffiebonen nu eigenlijk vandaan komen? Kom dan naar de Fairtrade Koffie workshop op zaterdag 8 november!

In samenwerking met foodmagazine Delicious organiseert Stichting Max Havelaar de campagne The Fair Share, een platform voor de verhalen achter Fairtrade producten. Onderdeel van deze campagne is deze culinaire workshop over koffie.

De workshop vindt plaats in de keuken van de Westergasfabriek in Amsterdam. Samen met de culinaire trendsetters van ‘Mister Kitchen’ en stichting Max Havelaar zul je het geheim van eerlijke koffie ontdekken. Een koffieboerin afkomstig uit Peru geeft een kijkje in haar dagelijks bestaan in de hooglanden van San Ignacio, waar zij bijzondere bonen teelt. In woord en beeld vertelt Luz over haar leven als koffieboerin en wat Fairtrade voor haar betekent.

De verdere inhoud van de workshop blijft een verrassing, maar de organisatie licht alvast één tipje van de sluier op: ‘we gaan zelf koffie branden, proeven en natuurlijk koken met koffie!’.

Kijk voor meer informatie op de website van Max Havelaar.

Waar: Mister Kitchen (Westergasfabriekterrein, Polonceaukade, Amsterdam)
Datum en tijd: 8 november, van 10.00 tot 13.00 of van 14.00 tot 17.00
Voor wie: iedereen
Prijs: €49,95
Aanmelden: kaartjes bestellen kan door een e-mail te sturen naar workshop@maxhavelaar.nl

Fotocredits: Mike Haller
Dit artikel afdrukken