Wat is nou ‘de Belgische keuken’? Culinaria houdt zich daar er al jaren mee bezig, wikt en weegt en schreef er zelfs een Manifest over. Dit jaar zou en moest het jaar van het Feest van België worden, een feest van zijn gastronomie, zijn streekkeuken en zijn imago op de internationale scene. Daarom is het thema van de zevende Culinaria editie: het Belgium effect.
Smaakvolle ontdekkingen
Culinaria is een van de meest vooruitstrevende culinaire evenementen van België. Van 6 tot 10 mei kun je gastronomisch genieten in de prachtige omgeving van Tour & Taxis in Brussel. Chefs zetten hun beste beentje voor en het publiek brengt zijn smaakpapillen in stelling. Het staat helemaal in het teken van smaakvolle ontdekkingen en heerlijkheden. Naast degustaties (proeverijen) zijn er ook ateliers (workshops), van ‘koken in het wild’ tot de gesofisticeerde keuken. Ook kun je een praatje maken met je favoriete chef en je te goed doen op de fijnproeversmarkt. Een programma om je vingers bij af te likken.
Eigen ‘Belgium effect’
Elke dag tonen sterrenchefs en jonge veelbelovende koks op Culinaria hun eigen ‘Belgium effect’ in een origineel recept. Bij binnenkomst kun je uitgebreid borrelen en proeven van een eerste hapje. Daarna is het genieten van een degustatiemenu met aangepaste wijnen. Last but not least is er het dessert, steeds geserveerd door een gastronomische chef.
Praktische info
Er zijn verschillende kaartjes (paspoorten) te koop voor verschillende prijzen. Een 9-gangendiner is er al vanaf € 80,00.
De locatie is Tour & Taxis, Havenlaan 86C in Brussel.
Fotocredits: Culinaria, via Facebook
Dit artikel afdrukken
Culinaria is een van de meest vooruitstrevende culinaire evenementen van België. Van 6 tot 10 mei kun je gastronomisch genieten in de prachtige omgeving van Tour & Taxis in Brussel. Chefs zetten hun beste beentje voor en het publiek brengt zijn smaakpapillen in stelling. Het staat helemaal in het teken van smaakvolle ontdekkingen en heerlijkheden. Naast degustaties (proeverijen) zijn er ook ateliers (workshops), van ‘koken in het wild’ tot de gesofisticeerde keuken. Ook kun je een praatje maken met je favoriete chef en je te goed doen op de fijnproeversmarkt. Een programma om je vingers bij af te likken.
Eigen ‘Belgium effect’
Elke dag tonen sterrenchefs en jonge veelbelovende koks op Culinaria hun eigen ‘Belgium effect’ in een origineel recept. Bij binnenkomst kun je uitgebreid borrelen en proeven van een eerste hapje. Daarna is het genieten van een degustatiemenu met aangepaste wijnen. Last but not least is er het dessert, steeds geserveerd door een gastronomische chef.
Praktische info
Er zijn verschillende kaartjes (paspoorten) te koop voor verschillende prijzen. Een 9-gangendiner is er al vanaf € 80,00.
De locatie is Tour & Taxis, Havenlaan 86C in Brussel.
Fotocredits: Culinaria, via Facebook
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 september krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 september krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog