Urgenda wil tijdens de Dag van de Duurzaamheid laten zien dat er al talloze duurzaamheidsinitiatieven zijn onder particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden. Door zichtbaar te maken wat zij doen kunnen ze anderen aanmoedigen om ook mee te doen en de duurzaamheidsbeweging verder te vergroten. Urgenda doet een aantal suggesties voor als je zelf iets wil organiseren. Je kunt zowel een open- als een besloten activiteit organiseren en uitvoeren.

Bij een openbare activiteit kunnen anderen aanhaken. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een congres, recordpoging, kortingsactie of optocht van duurzame voertuigen en maak er iets nieuwswaardigs van. Een besloten actie of activiteit vindt plaats in je eigen huis of bedrijf. Denk aan duurzamere voedselkeuzes maken, het vervangen van lampen in huis door LED-lampen, overstappen op groene stroom, vaker de fiets pakken of met het openbaar vervoer gaan.

Urgenda wil met deze dag de duurzaamheidsbeweging doen groeien en een krachtig signaal afgeven dat verduurzaming urgent en noodzakelijk is. Daarom is het zinvol is om zelf lokale en regionale media van je eigen duurzame activiteit op de hoogte te brengen.

Informatie
Data en Tijden: 10 oktober 2017
Locatie: Door heel Nederland
Contact: Heb je vragen, mail naar info@urgenda.nl of vul het vragenformulier in.

Website: Kijk op dagvandeduurzaamheid.nl voor meer informatie en activiteiten.
Dit artikel afdrukken