Kunst en wetenschap is dagelijkse kost voor iedereen. Dat laten de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en de Universiteit Utrecht zien tijdens de Culturele Zondag, 19 april. Ruim 50 gratis programma's werpen een verrassend licht op alledaagse situaties, zetten aan tot denken over onderwerpen die voor iedereen herkenbare kost zijn en dagen de bezoeker uit om de kunstenaar en weDagelijkse Kost biedt muziek, theater, wetenschap, design, debat, workshops en tentoonstellingen voor alle leeftijden, ‘geserveerd’ door ruim 400 studenten, kunstenaars en wetenschappers van de HKU en de Universiteit Utrecht. Speciale gast is de jubilerende Universiteit voor Humanistiek (UvH). De Culturele Zondag Dagelijkse Kost vindt plaats tussen 10.45 uur en 17.30 uur op diverse locaties in de Utrechtse binnenstad. De toegang is gratis. Snoep verstandig: kom proeven van gevarieerde voeding voor lichaam én geest!
Op het menu staan onder meer:
Proef de lezingen van vier wetenschappers van de Universiteit Utrecht over eten en bijpassend fooddesign van de kunstenaars van Everything But a Slice of Bread. Wetenschap en kunst verdwijnt zo in één hap in je mond (Drift 21, tussen 12.30 en 17.15 uur).
Het volledige programma staat op www.culturelezondagen.nl.
Culturele Zondagen zijn een initiatief van de Gemeente Utrecht en worden maandelijks georganiseerd in samenwerking met Utrechtse cultuurinstellingen.
Bron: persbericht UU en HKU

Dit artikel afdrukken