Is het waar dat koeien bijna niet slapen? Is dat niet vies, herkauwen? En kan een koe eigenlijk gelukkig zijn? Je komt van alles te weten over onze geliefde grazers tijdens de jaarlijkse Beemster Dagje bij de Boer Dag. Je leert hoe het er op de boerderij nou echt aan toe gaat en waarom koeien de meest bijzondere dieren ter wereld zijn. Kom met de hele familie langs en beleef een heerlijke dag op de boerderij.

Zes boerenbedrijven in Noord-Holland, aangesloten bij de coöperatie van Beemster kaas, openen op 7 april hun erf en staldeuren voor publiek. De families nodigen iedereen van harte uit om de koeien, het prachtige Noord-Hollandse landschap, de stallen, het melken, de hooiberg en nog veel meer te komen ontdekken.

De deelnemende boerderijen zijn: Familie Helder in Middenbeemster, Familie Blaauw in Noordeinde, Familie Veldman in ’t Veld, Familie Kooijman in Schellinkhout, Familie Willig in Katwoude, Familie Groot in Wieringerwerf.

Iedere boerenfamilie heeft zijn eigen originele programma bedacht.

Informatie:
Datum: 7 april.
Tijd: 11:00 – 16:00 uur.
Locaties: Familie Helder: Hobrederweg 411462 LK Middenbeemster, Familie Blaauw: Noordeinde 41 C1485 ET Noordeinde, Familie Veldman: Doorbraakweg 61735 EK ’t Veld, Familie Kooijman: Dorpsweg 52 A1697 KC Schellinkhout, Familie Willig: Hoogedijk 581145 PR Katwoude, Familie Groot: Schervenweg 221771 RT Wieringerwerf.

Kijk voor meer informatie op de website.
Dit artikel afdrukken