Australiërs - en Nieuw-Zeelanders - zijn in hoog tempo dikker geworden. Niettemin lijkt de suikerconsumptie in het land te zijn gedaald. Daar kon het dus niet aan liggen, dacht men. Maar lag het dikker worden dan wel aan? Dit gegeven staat bekend als de Australische paradox. Wetenschappers publiceerden eerder deze maand een artikel in BMC Public Health waarin zij uit de doeken doen hoe het zit: Australie exporteert zijn suiker, maar koopt die weer terug in de vorm van suikerrijke producten.
Statistieken kunnen je nogal voor de gek houden, is dus de les. De New York Times wijdt een uitvoerig artikel aan de groei van Australische obesiteit die nagenoeg de ontwikkeling kopieert die ook de VS doormaakten.
Dit artikel afdrukken
Statistieken kunnen je nogal voor de gek houden, is dus de les. De New York Times wijdt een uitvoerig artikel aan de groei van Australische obesiteit die nagenoeg de ontwikkeling kopieert die ook de VS doormaakten.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juli krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juli krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook