We bewonderen tot kunst verheven voedsel als dat van NOMA en kijken massaal naar alle kookprogramma's op televisie, maar weten nauwelijks iets over de achtergrond van het eten op ons bord. Zouden we op een ander gebied waar we dagelijks mee geconfronteerd worden accepteren dat we zo weinig ervan weten? Een avond vol experiment en gesprek over eten als kunst en gastronomie als onderdeel van onze beschaving. Wat betekent het om de etende mens te zijn?

Met o.a:
  • Chefkok Jonathan Karpathios van restaurant Vork&Mes en voorvechter van 'Echt Eten'. Jonathan werkt met producten van dichtbij die zoveel mogelijk zonder kunstmatige ingrepen of toevoegingen tot stand kwamen.
  • Cultureel commentator NRC Handelsblad Joyce Roodnat over eten in de kunst en kunst als eten.
  • Hersenonderzoeker VU Ysbrand van der Werf over wat eten met onze hersenen doet en hoe smaak werkt.
  • Een demonstratie van Erik Waagmeester van Slagerij de Wit en Joël Broekaert over van-kop-tot-staart eten.

  • Hosts: Tim Wagemakers (De Balie) en Joël Broekaert.

    Meer informatie
    Tijd: 20.00 - 22.00 uur
    Locatie: Amsterdam, in de Grote Zaal van De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10
    Tickets: €10, tickets met korting zijn €8,50. Tickets zijn vooraf online te bestellen.

    Kijk voor meer informatie op de website.

    Wat maakt ons mens?
    In de reeks Wat maakt ons mens? vraagt De Balie kunstenaars, politici, schrijvers en andere denkers deze vraag te beantwoorden vanuit hun eigen discipline. Zo onderzochten we eerder de talige mens met muzikant Spinvis en de reizende mens met ruimtevaarder André Kuipers.
    Dit artikel afdrukken