Het circulaire experiment De Ceuvel gaf het startsein voor een reeks imposante ontwikkelingen in stadsdeel Amsterdam-Noord. Het leidde tot het ambitieuze ontwikkelingsplan Circulair Buiksloterham. Vanavond gaan we in gesprek met de enthousiaste mensen achter Café de Ceuvel. Hoe heeft dit café zich in 2 jaar ontwikkeld? Welke veranderingen zijn gerealiseerd in de keuken en welke uitdagingen bracht dit met zich mee? Gasten op deze avond zijn de mensen achter De Biogasboot (voedselafval), Cityplot (Productie) en Boeren & Buren (distributie), waarmee Café de Ceuvel een speciale samenwerking is aangegaan.

Café de Ceuvel experimenteert nu al twee jaar succesvol met het verduurzamen van het voedselproces vanaf het zaadje tot op het bord. Deze strijd leveren zij niet alleen, maar in samenwerking met andere voedselinitiatieven. Samen met Cityplot. De Biogasboot, Boeren en Buren gaan ze met hun billen bloot en laten zij zien wat ze, met de wetenschap van nu, anders hadden gedaan. Daarnaast blijft de sessie inhoudelijk. Welke patronen proberen deze voedselondernemers te veranderen ze en hoe overtuigen zij mensen dat gewoontes opgeven niet zo erg hoeft te zijn?

Stel al je vragen aan deze ondernemers op donderdag 15 december!

Info
Deze bijeenkomst is op donderdag 15 december van 19.30 tot 22.00 en vindt plaats bij De Ceuvel aan de Korte Papaverweg 4 in Amsterdam. Tickets zijn online verkrijgbaar.
Dit artikel afdrukken