![image](/images/uploads/spspIMG507.jpg)
Vandaag kwam ik dit bericht tegen:'AH gestopt met vlees uit Botswana'
Albert Heijn verkoopt geen vlees meer van runderen uit Botswana. Het kritische consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde verraste vriend en vijand in 2004 met een reportage waarin werd gesteld dat AH vlees uit dit Afrikaanse land verkocht.
Volgens woordvoerster José Mes van AH werd in KvW overigens niet helemaal een goede voorstelling van zaken gegeven. 'Zij suggereerden dat we gehakt uit Botswana verkochten, maar het ging alleen om filet amèricain.'
Maar daar is de supermarktketen inmiddels ook mee gestopt. Dit vanwege een schaarste aan vlees in het Afrikaanse land. 'Het vlees gaat nu naar de lokale bevolking', aldus Mes.
Vergeten? klik hier voor een opfrisser van de betreffende uitzending.
bron: meat&meal
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Thx! Dat vind ik een plezierig compliment!
We proberen op een niet-terpentijnpisserige manier schijnbare feiten tegen het licht te houden en mensen even stil te laten staan bij wat zo gewoon lijkt.
Het grappige is dat goed eten helemaal niet zo moeilijk is, maar dat we onze eetcontext zo volkomen kunstmatig hebben gemaakt dat we iedere normale intuïtie kwijt zijn geraakt en het aanbod de spiraal alleen maar verder opdrijft.
Neem nou die posting van Ailko over 'eten uit de natuur'. Zelfs paardenbloemen plukken in de vrije natuur mag eigenlijk niet, ondanks het feit dat ze uitstekend zijn voor je gezondheid, lekker en een geweldig onderwerp van gesprek als je ze je vrienden voorzet. Net zoiets als de uitsluiting en verbranding van heksen in de Middeleeuwen?, vraagt hij zich af. Het is niet eens zo'n gekke vergelijking.
Wij volgen de publicaties van Melchior Meijer op de voet, en deze hadden wij eveneens gemist. Het verhaal past wel bij de manier waarop jullie met voeding omgaan, vandaar de toevoeging!
@voeding : dank voor die aanvulling! Ik had dat in ieder geval gemist, terwijl er nogal wat te lezen valt.
Als je het over de kracht van gefundeerde kritiek hebt! het volgende stuk van Melchior Meijer is gebruikt in Men's Healt van december 2006, en eveneens gepubliceerd op http://www.fonteine.com maar verschrikkelijk de moeite waard.
http://voeding.web-log.nl/log/5773927
Ja ik las het ook vandaag en leuk om te horen dat zo'n geweldig programma als de KvW zoveel impact kan hebben. Ze hebben trouwens ook hele mooie andere uitzendingen gemaakt oa over gentech. Als u dan toch aan het kijken bent....