imageOnze minister van LNV wil niet meewerken aan het promoten van vleesloze dagen. GroenLinks, SP, D66 en de Partij voor de Dieren (PvdD) vinden dat er een vegetarische woensdag gehaktdag moet komen.
De minister antwoordde: "Ik stimuleer graag de consumptie van gezond voedsel. Maar ik ben niet de minister van betutteling, eerder van verleiding.''

Prima antwoord, want alles wat moet, werkt niet. Onze politieke partijen hebben geen verstand van marketing, alleen van symboolpolitiek. Het zij zo.
Maar ... dan komt het dus wel op de minister aan. Ben je van Verleiding, dan heb je ook een strategie en een beleid.

Hoe laat je de burger zelf gaan voor meer plantjes en minder vlees? 'Ns kijken of we echt een minister van verleiding hebben. Behalve Wakker Dier-achtige campagnes door het Voedingscentrum en de promotie van theeschenkerijen en zorgboerderijen (de woorden leen ik van de VVD) komt er nog weinig verleidelijks bloot.

Trouwens, klopt de probleemanalyse van de geachte politieke partijen waar de minister op reageert wel? Moeten we niet gewoon stoppen met altijd en overal eten? Scheelt bergen happas met vleesresten, frikadellen met kip, varken, paard en koe, broodjes zus-en-zo met vlees, salades met lardons en andere vleesverwerking in snacks. Helpt meteen tegen de obesitas. En ook nog tegen de al even gedachtenloos vergeten kleffe fishburger met dramasaus.

Tips om dat hip te maken of gewoon te laten gebeuren?
Dit artikel afdrukken