Wie weet hoe dat kan?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Jongens het is allemaal niet zo moeilijk.de prijs is de prijs die de consument er voor wilt betalen.Ze hebben geen prijsreferentie.
Geachte mevrouw Muth,
Wij hebben navraag gedaan binnen de organisatie:
Dit heeft diverse oorzaken, bijv.: inflatie, salarisstijging, hogere prijs
grondstoffen, hogere vervoerskosten, prijsverhoging leverancier,
inkoopprijsverhoging etc. Het gaat hier om het prijsbeleid van AH waar wij
u verder geen inlichtingen over kunnen verstrekken.
Met vriendelijke groet,
Albert Heijn Klantenservice
Alexander Gillesse
Dit antwoord ontving ik zojuist op mijn vraag.
Ik weet het niet zeker, daarom vroeg ik het hier, maar ik denk dat het antwoord is dat we geen voorvoeten van koeien meer eten. We willen alleen nog de achterhand - biefstukjes enzo -, niet de voorvoet waar veel te stoven vlees vanaf komt. Daar is een nieuwe oplossing voor: draai het door de vermaler en maak er ossenworst van. Er is veel van, dus is de prijs laag. Vermoedelijk, zo vertelde me een doorgaans goed geinformeerde slager, gaat er uitgemolken Nederlands statiegeldrund in. Dat hoeft voor zo'n product niet te worden afgemest. Dat kan ook niet, want daar zijn de meeste dieren te oud en uitgemolken voor, zo zegt hij. Maar hij houdt van kwaliteit.
Heel goed nieuws voor de consument, dat had AH - als ik het bij het juiste eind heb - best zo kunnen zeggen.
Maar de vraag blijft natuurlijk staan: waarom is dat spek dan zoveel duurder terwijl er op dit moment ook een overschot aan varkensvlees is?
Maar helaas, we weten het nog steeds niet. Dat wordt veldwerk en zelf de slacht- en slagerijen in.
Mag ik een suggestie doen?
Ossenworst wordt gemaakt in een vleesverwerkingsbedrijf, van seperator-rundvlees. Het spek is van één stuk, gesneden van het varken.
Bij het spek valt inferieure kwaliteit vlees eerder op, en in geval van seperatorvlees kun je allerlei reststukjes gebruiken, die in het eindproduct toch niet meer te herkennen zijn.
Flipse loopt al wat langer mee Anna, dus geen zorgen... Het doet overigens niets af aan mijn betoog...
Ik zie tot mijn schrik nu pas dat Flipse denkt dat het fotootje hierboven van de ossenworst is. Dat is niet zo! Ik legde het etiketje van de ossenworst (vurig rood!) over de verpakking van het Zeeuws spek.
Excuus voor die verwarring.