De uitzending is inmiddels online te bekijken.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Prachtig wat Diny Schouten doet. Ik had nog geen tijd om het eerder op mijn gemak te bekijken. Subliem hobbyisme (?) op hoog niveau. Ik wed dat ze of zeer duur is, of heel en heel veel arbeid als liefdewerk er in steekt.
Want zo werken is eigenlijk onbetaalbaar.
Ze zou gewoon gesubsidieerd moeten worden.
Misschien dat de originele werkzijze soberder is, maar waarom zou er er geen topproducten van mogen maken.
Chapeau.
Ik heb het filmpje naar onze slager door gestuurd.
ps.
Diny, ik hoop dat je ook aan op stro gebrande varkens komt, want die geven zo'n mooie smaaktoevoeging aan veel varkens-producten.
Inmiddels is er ook een Partij voor de Dieren in Portugal (Partido pelos Animais), dus wacht maar.
Ik ben zelf portugees, maar een matança do porco hoef ik echt niet te zien (of daarvan iets te eten)... Het is een barbaars middeleeuws gewoonte. Mooi als de varken in een zo natuurlijk mogelijk omgeving leeft, maar de slachting moet ook snel en zo stressvrij mogelijk zijn. De matança is tegenwoordig inderdaad een soort stierenvechten in het klein, waar mannen kunnen laten zien dat ze zo stoer zijn. bah en dom.
Lang geleden heb ik eens de bedrijfsleider van een grote vleesverwerkende fabriek die werkte voor een supermarktketen, gesproken. Er kwam na het gedane werk een schoonmaakploeg die de hele betegelde ruimte en alle machines schoon spoot met een hogedrukspuit en een toegevoegd ontsmettingsmiddel. Het gesprek kwam natuurlijk op hardnekkige bacteriën die zich kunnen nestelen in zo'n werkruimte. Maar hoe schoner hoe moeilijker het is om bacteriën te bestrijden, vertelde deze man. Telkens moesten er weer nieuwe ontsmettingsmiddelen, die nog sterker en dodelijker moesten zijn, worden gebruikt. Maar deze man verbood het zijn kinderen om meer dan tweemaal per dag hun handen te wassen.
Ook een inspecteur van de VWA, zei eens tegen mij dat er veel te hygiënisch werd gewerkt en dat dat niet nodig was. Maar de normen konden niet meer worden teruggeschroefd zo zei hij. Supermarkten eisen dat spullen wel drie weken houdbaar blijven en daardoor is die norm voor hygiëne zo opgeschroefd.
Ik schreef dit allemaal al eens eerder, maar herhaal het graag. Nog even en het leven wordt zoals in de film Barbarella van Roger Vadim waarin de sexy Jane Fonda in een soort sciencefiction outfit (Madonna-tenue avant la lettre) de liefde bedrijft met een in berenvel gehulde barbaar door haar handpalmen tegen zijn handpalmen te drukken. Zo werd dat genoegen teruggebracht tot een uiterst steriele en saaie handeling. Op een dergelijk soort leven stevenen wij ook af als we niet opletten!
De hygiëne wordt op de spits gedreven. En na al dit kabaal staat de VWA straks op de stoep bij de goedwillende Diny en businesspartner Floris (die al heel lang op zoek zijn naar een BETAALBARE werkruimte) die hen wat meer faciliteiten biedt, en dan worden zij verbannen net als Poes Floortje in de bakkerij van Paul Année. Maar over de muizen in de verdeelcentra van AH hoor ik Wouter de Heij niet! Laat staan de VWA.
De VWA zou eens een rondreis moeten maken langs keukens in studentenhuizen! Wat een smerigheid kom je daar tegen. Die studenten zijn ook niet chronisch ziek, zwak en misselijk. Dus, waar hebben we het over?
Trouwens, ik teken ook voor een houten snijplank. Die kun je gewoon even afschuren met een harde borstel, zout en citroensap, klaar. En zo'n plank heeft een ziel die leeft en die je koestert door de jaren heen. Plastic heeft geen ziel, daar kun je niet met plezier op werken.
@ Harold: Ik mis het punt, maar had er waarschijnlijk gewoon bij moeten zijn..