![image](/images/uploads/52477088_fc13653e3a.jpg)
Dat is het betere werk. Dick voorspelde het hier al lang geleden. En zeg nou zelf wat is er lekkerder dan je eigen gekweekte groentes?
Geheel in stijl volgens Michael Pollans ‘In Defence of Food’. Geen pakjes- en zakjescultuur, maar eten uit eigen tuin.
Caroline Zeevat en Ans Withagen ontmoetten elkaar in Normandië en ontdekten elkaars liefde voor de volkstuin en koken. Samen maakten ze ‘Wilde venkel & rabarber en andere culinaire genoegens uit de volkstuin’.
De veel genoemde trend naar authenticiteit krijgt in dit kookboek gestalte in diverse recepten. Van slasoep tot mierikswortelazijn. Als het maar uit eigen tuin komt.
bron: VMT
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Volkstuinen als alternatief voor stijgende voedselprijzen in de winkel; JAWEL! Neem je voedselvoorziening zelf terug in handen.
@Rinie: Jamie achterna? Ja, ik heb een moestuin en een blog waar ik o.a. daarover vertel, en wat ik er vervolgens van maak.
@Jacobus: Ook snijbiet leent zich voor dooroogsten in de bloembak. Neem je regenboog of rode snijbiet, dan ziet het er nog feestelijk uit ook. En zo zijn er meer voorbeelen te bedenken, zoals cimedirape, of tuinbonen.
Leuk format voor nieuw TV programma: kok zoekt volkstuinder om er samen iets lekkers van te maken. Hebben volktuinders al een blog??
Ik voel vaak innig medeleven met mensen die veroordeeld zijn tot sla, tomaten, zomerworteltjes, paprika, knoflook, courgette en boontjes uit de supermarkt.
Iédereen kan thuis een rijtje gemengde sla in een bloembak zaaien. Blaadjes van 12 centimeter 1 centimeter boven de grond afknippen, en je hebt ook nog een tweede oogst. En laat nog even weten welke je lekkerder vond. Supermarkt of bloembak...
Plus: je kunt zelf de rasjes uitzoeken die je wilt telen. Smaakverschil is daar wel degelijk in aan te tonen. Daar kun je dus geheel op eigen smaak koersen.