Op woensdag 6 januari vindt weer Het Grote Agrodebat plaats, dit jaar met als thema: ‘Nieuwe verbindingen’. Het Grote Agrodebat wordt georganiseerd door LEI Wageningen UR.

Nieuwe verbindingen
Door technische en sociale ontwikkelingen, zoals big data en de digitale sociale netwerken, ontstaan nieuwe mogelijkheden en risico’s. Ook, of misschien wel juist, voor de land- en tuinbouwsector. Deze ontwikkelingen hebben hun oorsprong buiten de sector en nieuwe verbindingen zijn nodig om ze te benutten. Met nieuwe en verrassende verbindingen kan de sector zijn positie als innovator behouden. Hoe kiezen we welke ontwikkelingen de sector passen en wat is er nodig om in deze veranderende wereld een rol van betekenis te spelen?

Praat mee tijdens Online Agrodebat
In de aanloop naar het jaarlijkse Agrodebat zijn we benieuwd naar jouw mening. Samen met vier onderzoekers lanceren wij in de week van 14 tot 18 december vier stellingen binnen het thema: ‘Nieuwe verbindingen’. Iedere dag publiceert een onderzoeker een blog met daarin een stelling. Wij zijn erg benieuwd hoe jij tegen deze stelling aankijkt. Je kunt eenvoudig een reactie achterlaten en voor of tegen de stelling stemmen. De drie stellingen die de meeste discussie oproepen gaan mee als input naar Het Grote Agrodebat op 6 januari in Bunnik onder leiding van Roelof Hemmen.

De volgende onderwerpen passeren de revue
- Gezonde verdienmodellen hebben zorg nodig
- Wie is de eigenaar van bedrijfsdata?
- Hoe doet de consument boodschappen?
- Jonge stadsbewoners en agrarische innovatoren

Praat mee met de volgende onderzoekers
- Eva van den Broek
- Jan Willem Kruize
- Mariët Haaster-de Winter
- Anne Charlotte Hoes

Benieuwd naar de blogs rondom het Online Agrodebat, houdt ons blogplatform in de gaten en volg ons op twitter via #agrodebat.

Kijk voor meer informatie op de website.

Fotocredits: Screenshot Agrodebat blog Wageningen UR


Dit artikel afdrukken