En als je nou toch iets wilt doen, kijk en vraag dan eens rond. Wie uit de kenniskringen van je kennissen gebruikte kant-en-klaar uit de supers? Zelf proefde ik gisteravond alvast de diepgevroren Deluxe Zuppa di Pesce van Lidl. Helemaal niet verkeerd. De visstukjes smaken uitstekend en naar zichzelf. Waarschijnlijk zijn ze los bij de blokjes diepgevroren tomatensoep gegaan. Dan beinvloeden de smaken elkaar minimaal en blijft de vis zichzelf. De soep is bovendien rijk gevuld terwijl Lidl daar niet eens over praat. Wel een beetje scherp, maar dat losten we op met een scheutje room.
Van mij mag het in het dagelijkse assortiment van Lidl. Meer goeie diepvries en nog betere Deluxe volgend jaar. Dat lijkt me een mooie Kerstgedachte.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 4 juli krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 4 juli krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Zelf had ik als tussengerechtje een soepje op het Kerstmenu staan dit jaar. Gezien het gezwoeg dat nodig was voor de overige gangen en de beperkte tijd die ik daar uberhaupt voor had, heb ik voor de Aqua Cotta (Toscaanse Herderssoep) van de Kleinse Soep Fabriek gekozen. Zelf wat Parmezaanse kaas erover raspen en 2 stukken geroosterde Ciabatta erbij en klaar!
Erg makkelijk en je zou zeggen: convenience boven smaak. In dit geval ben ik het daar niet mee eens. Supersmakelijke soep, ondanks het sterilisatieproces.
Betr. reaktie van Marnix 27 december 20.44
Aldi en Lidl zijn Duitse bedrijven. De Duitse warenautoriteit is veel strenger dan hier in Nederland. Dat houdt in dat levensmiddelen aan veel strengere kwaliteitscriteria moeten voldoen. Resultaat is dat de producten van deze, maar ook andere bedrijven, dikwijls van zeer goede kwaliteit zijn.
Hoever men in Duitsland met de kwaliteitscontrole van levensmiddelen gaat zie je ook in restaurants. Op menukaarten staan bij de gerechten de stoffen vermeld die men aan het gerecht of aan de grondstokken van het gerecht heeft toegevoegd.
En tot slot nog dit voor de "prijsbewuste Nederlanders". De meeste levensmiddelen in Duitsland (behalve de zgn. Südfrüchte = citrusfruit, bananen, ananas en ander fruit uit zuidelijke/exotisch contreiën),koffie en buitenlandse wijnen/gedistilleerd) en vooral vers vlees zijn rt stukken goedkoper dan hier in Nederland. En kijk ook eens naar het assortiment dat je in Duitse supermarkten aantreft. Veel uitgebrreider dan hier. Ik ga dan ook een paa keer per jaar de grens over om het een en ander in te slaan en de diepvriezer te vullen.
Groetjes,
Franske ;-)
Willem, in deze soep geen toegevoegd zuur... Waarschijnlijk smaakt'ie daarom lekker.
In dezelfde trant: Heston Blumenthal maakte 4 verschillende spaghetti bologneses en liet die proeven. Zonder uitzondering vonden de mensen het potje uit de super (met veel zuren volgen HB) het lekkerst, 'feels like home'. Aan de smaak van een echte spaghetti bolognese moesten ze wennen!
Ofwel de industriële potten hebben een ongelooflijke invloed op onze smaak beleving. Een zuurgraad die nodig is om 'hurdles' (vrij naar Wouter) in te bouwen wordt op termijn als heerlijk ervaren. De wereld op zijn kop.
@Dick: nu ik weet dat er geen zuur in zit wil ik de soep wel eens proberen :)
Franske, ik gebruikte ook wel citroen- en limoensap, maar ben daar v.w.b. met name de groentesoep op teruggekomen. Naast het zure proef je toch ook altijd een iets zoetige smaak. Vandaar.
Wat betreft zure ingrediënten in soepen:
Mijn moeder deed ( en ik heb de gewoonte overgenomen) altijd wat vers citroensap in verse Champignon en in verse Kervelsoep. Het geeft de soep een heerlijk frisse smaak. Op warme dagen extra lekker.