Britten zijn 'obsessed' met vetbuik. Er zijn zelfs campagnes om het O-woord weer te laten uitspreken. Obesitas komt namelijk zoveel voor, dat het woord taboe is geworden. Het gewoon uitspreken schijnt te helpen, ook al weet niemand waar het nou precies van komt.

Maar nu weten ze aan de overzijde eindelijk meer: dik word je al als kind. Britse onderzoekers hebben ontdek dat je lot bepaald wordt voor je vijfde. Binnenkort wordt het nieuws aan de Engelse regering meegedeeld.

Als het overwaait, moeten we ons maar bergen. Er wordt bijgezegd dat nog steeds niemand weet waar het aan ligt. Het ligt niet aan de babies. Die komen nog steeds even zwaar ter wereld als toen we nog niet te zwaar werden. Ligt het aan het eten? Mogelijk. Kan het ook aan hogere temperaturen liggen? Wie weet ligt het aan vervuiling? Kan ook. Aan de heftig toegenomen draadloze verbindingen in huis? Zou zomaar kunnen, al heeft niemand het kunnen bewijzen. Of aan de steeds jongere leetijd waarop kinderen achter de PC kruipen? Aan de toenemende dioxine en PCB's in ons eten? Nobody knows. Er is geen enkele causaal verband vast te stellen.Maar de schreeuw om maatregelen neemt toe. Hij wordt hysterisch. Kijk naar het zielige jongetje en meisjes in deze BBC-link Mams geeft ze tegenwoordig al om half 5 's middags te eten. Om nog dikker worden te vermijden.

Maar waarom zou het lukken?


Dit artikel afdrukken