Noordzeegarnalen liggen verpakt in kleine bakjes in het koelmeubel van de supermarkt. Verse garnalen staat er op. Dat zijn ze niet, ze zijn al op z’n minst twee weken oud en tegen bederf met een conserveermiddel behandeld. Ze zijn op reis geweest naar Marokko en weer teruggekomen naar Volendam of Zoutkamp.
Maar nu. Sinds dit voorjaar draaien in Lauwersoog voor Heiploeg een aantal nieuwe garnalenpelmachines. Garnalen worden er direct nadat ze zijn aangeland, binnen een halve dag na de vangst, gepeld en verpakt. Consumenten kunnen ze al binnen 24 uur na de vangst in huis hebben en echt verse garnalen eten. Er zit geen wrang smaakje aan van het conserveermiddel.

Echte verse garnalen?

Daar heb je het probleem. Als Heiploeg en kruidenier dat gaan benadrukken zeggen ze gelijk dat ze op de verpakking van de Marokkogarnalen een potje liegen. Die zijn niet echt vers maar nep vers.
Dit artikel afdrukken