Een deel van het programma van DOCVILLE besteedt dit jaar aandacht aan voeding. Een reeks films en evenementen zetten je aan het denken over je alledaagse eetgewoonten.

“ DOCVILLE is een festival gewijd aan de documentairefilm, met een sterke focus op nationale en internationale auteurscinema. Films die niet alleen het hoofd maar ook het hart aanpreken, gemaakt door cineasten met persoonlijkheid en visie. Films die een plek verdienen op het grote witte doek.”

100 eetvragen in 100 minuten
Een panel van experts beantwoordt al je vragen over eten. Mag je spinazie invriezen? Helpt selderij tegen impotentie? Is rietsuiker gezonder dan bietsuiker? Is zeezout beter dan steenzout? Zijn superfood echt zo super? In 100 minuten komen wel 100 vragen aan bod.

Workshop koken met de professor
Christophe Matthys (UZ Leuven) presenteert zijn idee van een ‘Belgisch dieet’. Wat kun je vanuit wetenschappelijk oogpunt het best eten of niet eten? Een maaltijd die je in een kwartier op tafel tovert? Christophe Matthys ontwikkelt speciaal voor DOCVILLE gezonde, betaalbare, haalbare gerechten die deelnemers klaarmaken in de leskeukens van CVO/VTI Leuven.

Ben je nieuwsgierig naar het hele programma? Kijk dan op de website.

Informatie
Locatie: Variabel – afhankelijk van de gekozen activiteit
Prijs: Variabel. Van €8,50 voor een documentaire tot €25 voor een workshop
Datum: 22 tot en met 30 maart 2017
Tijd: Variabel

Hou voor meer informatie de website, Twitter en Facebook in de gaten.
Dit artikel afdrukken