Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, zonder storende advertenties, én je steunt Foodlog
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Typisch geval vermoedelijk van onvoldoende sterilisatie. Een zware pasteurisatie plus een combinatie van factoren voor conservering (pH, melkzuur op water, zout en fosfaten op water) kan ook afdoende zijn, maar dat was vroeger voor formuleringen waar nog echt kaas in zat. Ik heb ooit een voorspellend model ontwikkeld dat voor zowel Europese als Amerikaanse formuleringen de Clostridium botulinumstabiliteit kon voorspellen. In 1995 in twee artikelen in Journal of Food Protection gepubliceerd. Tragisch was dat tegen de tijd dat mijn model klaar was de industrie er voor gekozen had om steeds minder kaas in hun smeerkaas en kaassauzen te doen, was goedkoper. Unilever verloor toen marktaandeel aan Kraft, omdat die er minder snel de kaas uithaalde. In die tijd werd kostenreductie door stiekeme kleine stapjes in kwaliteitsvermindering de grote mode. Mijn model was gemaakt voor 50% kaas.