Recentelijk is er een dicussie los gebrand op de website van www.zibb.nl/horeca over de correcte prijzen van een drie gangen menu. Paul Fagel ( niet de eerste de beste......) beweert hierin dat hij het onmogelijk vindt om een drie gangen beneden de € 20,- te maken. Dat kan geen kwaliteit zijn aldus dhr.Fagel.

Hiermee veegt hij in één klap,alle horeca ondernemers die wel voor beneden de € 20,- een drie gangen menu kunnen neerzetten, helemaal van tafel. Zou het zo kunnen zijn dat de personeelskosten en de inslag van de keuken in het restaurant net even hoger ligt dan die van de collega ondernemers?

Ik ben van mening dat vooraanstaande mensen in de horeca niet zomaar even kunnen zeggen wat bij ze op de tong ligt. Helemaal niet als ze wel beter zouden moeten weten.
De bedrijfstak Horeca heeft het al zwaar genoeg en hoeft niet nog meer in de kou gezet te worden.
John Bindels schreef hierover, hoe toepasselijk, een column op de website van www.lekkerwijntje.nl een boeiend artikel over de prijsstelling in de horeca. Ik citeer: "Een resultaat naar je toe halen lijkt winst. Maar de kritische consument kijkt daar wel doorheen. Hij berust, maar aanvaardt niet. Hij wil gewoon waar voor z’ n geld, in plaats van excuses over duurdere inkoop en zwaardere lasten. En hij wil af van die mooie verhalen over “beleving” die sommige graaiers aangrijpen om de kassa nog eens extra te laten rinkelen."

Wellicht een tip voor Dhr. Fagel om dit eens te lezen en een iets breder perspectief te krijgen op de kijk van de gasten?
Dit artikel afdrukken