image
foto: Hughes500

Het is jullie wellicht nog niet echt opgevallen, maar we zitten midden in de week van het water.

Lazen we afgelopen maandag dat Nederland het meest zuivere drinkwater heeft van Europa, mede door de strenge controle en regelgeving, vandaag komen er nieuwe regels bij op basis van een gisteren afgesloten convenant. Op 16 mei heeft de stuurgroep Convenant overgewicht positief gereageerd op het verzoek van VEWIN om toe te treden tot het convenant. Minister Hoogervorst van VWS heeft in 2005 met een aantal partners uit de overheid, voedingsmiddelenindustrie en de sportwereld een convenant afgesloten, ter bestrijding van overgewicht. Doelen van het Convenant zijn dat in 2010 het aantal volwassenen met overgewicht niet verder groeit en het aantal kinderen met overgewicht vermindert. VEWIN is van mening dat drinkwater een goede rol kan spelen bij het bevorderen van een gezonde levensstijl en is blij dat de stuurgroep dat ook onderschrijft.

De bij VEWIN aangesloten waterbedrijven zullen drinkwater breed onder de aandacht brengen bij intermediairs en met acties rechtstreeks gericht op de consument, in het bijzonder de jeugd. Juist in deze week organiseren VEWIN en de waterbedrijven de Week van het Water, met als thema Water en gezondheid. Op brede schaal wordt aandacht gevraagd voor de belangrijke rol die drinkwater speelt in het dagelijkse leven van de Nederlanders. De waterbedrijven zijn gestart met het neerzetten van moderne watercoolers en tappunten op middelbare scholen.

Nederland staat aan de top wat betreft de kwaliteit van het drinkwater. Door nieuwe zuiveringsmethoden is het toevoegen van chloor aan drinkwater in Nederland niet meer noodzakelijk.

Bron: FoodHolland
Dit artikel afdrukken