Voedsel is een van de hoofdthema’s van Duurzaam Groede. In 2014 was het thema voedselverspilling. Dit jaar staat alles in het teken van regionaal geproduceerd voedsel. Beide thema's sluiten mooi op elkaar aan, want bij een kortere distributieketen is er minder verspilling. Bij Duurzaam Voedsel brengen we producenten en consumenten direct met elkaar in contact. Hierdoor krijgt de consument meer inzicht op welke wijze hij of zij door eigen voedselkeuze de ecologische footprint zou kunnen verkleinen.

Programma
Luister naar drie voordrachten tijdens het korte symposium. Hier spreekt Jouke Heringa, van de Hogeschool Zeeland, over Zeeuwse Zilte Zaligheden en de nut en noodzaak ervan. Daarna vertelt Willem Brandenburg, van de Wageningen UR, over de duurzaamheid en innovatie van zeewier en zeevis in teelt. Als laatste komen kruiden uit Zeeuws Vlaanderen en gezondheid aan het bod bij Nick Sinke, werkzaam bij Biosfeer. Na de sprekers is er uitgebreid ruimte voor discussie.

Na het symposium zijn er verschillende proeverijen. Hier bieden veertien producenten uit de regio hun waar aan. Overal is een hapje streekproduct te proeven: van zeekraal tot ganzenborst en van biologisch bier tot groentesap. Naast genieten kun je hier ook veel kennis op doen over aquaponics en andere duurzame projecten uit de regio.

Toegang tot Duurzaam Voedsel is gratis. Kijk voor meer informatie op de website van Duurzaam Groede.

Fotocredits: 'Duurzaam Groede', hier opgewekt
Dit artikel afdrukken