Het duurzaamheidscafé gaat in op tal van vragen over duurzaamheid, uitstoot, verbruik en milieueffecten van vlees. Is een verandering van ons eetpatroon niet een veel effectievere en eenvoudigere manier om klimaatverandering tegen te gaan, dan bijvoorbeeld elektrisch vervoer of energie neutraal wonen? Daarnaast gaan de sprekers van de avond in op verschillende (nieuwe) vleesvervangers.

Dit alles vindt plaats tijdens het 3e duurzaamheidscafé van 2015 met sprekers als Jacomijn Pluimers van Milieudefensie, Sandra van Kampen van ‘de Schaal van Kampen’ en inspirerende voorbeelden van vleesloze horeca ondernemers uit Nijmegen.

Je kunt ook alternatieve hapjes proeven, waardoor je de nieuwste ontwikkelingen op het terrein van vleesvervangers aan den lijve ervaart.

Praktische informatie
Locatie LUX, Marienburg 38-39, te Nijmegen, de aanvang is om 20.00 uur.
Entree is €3,50, kaarten zijn via Lux-Nijmegen te bestellen of af te halen bij de kassa van LUX.

Voorafgaand aan de avond is er de mogelijkheid om van een heerlijke vegetarische maaltijd te genieten in LUX, voor € 17,00 inclusief toegang.

Fotocredits: 'Duurzaamheidscafé Nijmegen‎' Duurzaamheidscafé: Is er leven na het vlees via Facebook
Dit artikel afdrukken