ERGroeit biedt keuze uit zo’n twintig workshops over alle vragen, die je tegenkomt als je zelf aan de slag wil met stadslandbouw. Alles komt aan bod. Wat moet je weten om een buurtmoestuin, eetbaar park of ander eetbaar groen initiatief te starten? En welke teeltwijze past het beste daarbij of bij jouw leefstijl? Wat eet je graag en hoe kun je het verbouwen in de tijd en ruimte die je hebt als stedeling? En hoe zit het met de oogst, hoe pluk, verwerk en bewaar je het voedsel uit de stad?

Leren van de meesters
Of je nu een bakje kruiden in de keuken hebt of al jaren een moestuin, ERGroeit is dé plek! Hier leer je van de meesters: ervaren stadsagrariërs die de principes van de stadslandbouw in de vingers hebben. Van kippen houden in je achtertuin en moestuinieren op het balkon tot een eetbaar groen-oase aanleggen op rauwe stadsaarde. De mogelijkheden zijn legio, maar hoe doe je het nu zo gezond, duurzaam en betaalbaar mogelijk? Ook als je een initiatief wil starten, biedt ERGroeit een schat aan informatie over bijvoorbeeld wat de belangrijkste wet- en regelgeving is en hoe je een samenwerking opzet.

Workshops
Voor €20,- doe je mee aan 3 workshops naar keuze uit het aanbod, bezoek je de infomarkt en krijg je een heerlijke lokale lunch verzorgd door de Youth Food Movement. Een uitgebreid overzicht van de workshops vind je in het Workshopoverzicht.

Info
Stadslandbouw Festival ERgroeit vind plaats op het VMBO locatie Grafisch Lyceum te Rotterdam, Stadhoudersplein 35.

Het is mogelijk je aan te melden via de website. Dit kan naar verwachting vanaf eind februari/begin maart. Klik hier voor meer informatie en het programma-overzicht.

Fotocredits: '4e Stadslandbouw Festival ERgroeit', ERGroeit‎ via facebook
Dit artikel afdrukken