image


Soms zijn Amerikanen zo gek nog niet. Dit is een absolute noviteit als het erom gaat fruit aan de man te brengen!
Hoezo, 'ik eet geen appels'? Het water loopt je bijkans in de mond .....

Nu alleen nog maar hopen dat je hiermee geen gelazer krijgt met de HACCP normen.


In de Verenigde Staten zijn ruim 670 winkels waar zogenaamde
‘Edible Arrangements’ verkocht worden. Deze eetbare fruitboeketten kosten tussen de 40 en 150 euro. Het aantal verkoopvestigingen breidt zich volgens AGF-Promotie Nederland wereldwijd snel uit.
De ingrediënten van deze fruitboeketten zijn vaak aardbeien, ananas, druiven, sinaasappelen en diverse soorten meloen. Ze worden zo gearrangeerd dat het geheel op een bos bloemen lijkt. De boeketten zijn volgens het bedrijf leverbaar in allerlei soorten en maten. Ook worden speciale boeketten bijvoorbeeld voor Moederdag samengesteld en zijn er fruitboeketten voor verjaardagen en jubilarissen, maar ook zogenaamde ‘Dank je wel boeketten’ te koop.
De Amerikanen maken van de namen van de boeketten woordgrapjes. Zo heet één van de boeketten, bestaande uit veel bessen en druiven: Berry Grapeful, naar het Engelse very grateful, dat erg dankbaar betekent. In andere boeketten is een deel van het fruit vooral in chocolade gedipt. De naam: het chocolade-banaan boeket.
Het idee van eetbare boeketten ontstond in 1999 in de stad East Haven in de Staat Connecticut. Na twee jaar voorbereiding opende het eerste bedrijf. Zes jaar later zijn ruim zevenhonderd franchisewinkels actief. Nu nog openen elke week vijf nieuwe Amerikaanse winkels hun deur. Ook in Canada komen diverse nieuwe winkels. Engeland staat op het punt van doorbreken. In Engeland is fitness en gezond eten in opmars en fruitboeketten passen daar helemaal bij.


bron: culinairnet
Dit artikel afdrukken