De documentaire Eeuwig Moes van Catherine van Campen is geselecteerd voor het 'Documentary Fortnight 2009' festival van het Museum of Modern Art (MoMA) in New York.
MoMA's jaarlijks terugkerende Documentary Fortnight is een festival voor kunstzinnige documentaires en wordt dit jaar gehouden van 11 t/m 25 februari 2009. De vertoning van Eeuwig Moes vindt vrijdag 20 februari plaats. Catherine van Campen zal bij de vertoning aanwezig zijn.
In Eeuwig Moes komen verschillende mensen aan het woord die in de ban zijn geraakt van groenteler Ruud Walrecht en zijn missie om vele zeldzame groentesoorten en historische gewassen te behoeden voor de ondergang. Catherine van Campen ontwikkelde het scenario voor haar debuutfilm tijdens de workshop van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) 2006 en won er de Stimuleringsfondsprijs Documentaire mee ter waarde van 125.000 euro. Na de première in 2007 op het IDFA, werd de film vertoond door verschillende internationale film festivals zoals het International Thessaloniki Film Festival, het Seoul Green Film Festival, het Reel Earth Environmental Film Festival in Nieuw-Zeeland, het International Festival of Environmental Film and Video (FICA) in Brazilië en het Festival International du Film d' Environnement in Parijs. De film won verschillende prijzen, zoals de prijs voor Best International Long Film op het Planet In Focus International Environmental Film and Video Festival in Toronto. Tijdens de laatste editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht kreeg de documentaire eveneens een nominatie voor beste debuutfilm. De productie kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, het VSBfonds, het SNS REAAL Fonds en Stichting Triodos Foundation. De film is gemaakt in coproductie met de NPS televisie die de film eind mei vorig jaar uitzond.
Dit artikel afdrukken