Niet helemaal rechte komkommers mogen sinds een tijdje als consumptiegroenten worden verkocht. Net als een tikkie knokige tomaten en een beetje scheve sla. Omdat 'Europa' het - terecht - te gek vond dat er zoveel prima spul werd weggooid.

Eieren met een sproetje waren altijd al toegestaan. Mooi, denk je, maar de werkelijkheid heeft ons vast al lang ingehaald.

De gedachte kwam van de week op naar aanleiding van een blerend kind dat geen eitje met sproetjes wilde eten. Het had immers sproetjes. Daarom was het niet goed en nog vies ook.

Hoe moeten verse spullen eruit zien als straks iedereen gewend is aan spullen uit de fabriek?
Willen we dan nog spullen met een plekje? Net als Cola, rookworst van Unox, het biertje van Heineken en pindakaas van Calve moet alles er altijd hetzelfde uitzien en hetzelfde smaken. Geen verschilletjes. Nog niet de kleinste.

Hoelang zullen we nog eitjes met sproetjes eten? Willen foodloggers eens informeren in hun omgeving met kinderen: hoeveel kinderen blieven ze al niet meer?
Dit artikel afdrukken