![image](/images/uploads/vuile-vaat-uit-ariston.jpg)
Wie eet en drinkt, moet ook afwassen. Dit zijn drie glazen zoals ze uit onze Franse vaatwasser komen. Onze Utrechtse is al heel oud en heeft geen Eko-programma. Die Franse wel, want hij is (a) nieuwer en (b) ook in Frankrijk is Eko in de mode.
Inmiddels is het hier zo erg dat ze zelfs op de onsterfelijk mooie bergtopjes tegenover ons windmolens willen gaan zetten. C'est fou! C'est laid! Daarom zijn de écolos hier tegen. In Nederland zijn ze voor. Tis maar hoe je kijkt.
Enfin, die vaatwasser. Het is een Ariston. In Nederland een lawaaimerk. In Italië rusten ze er die onbetaalbare designkeukens mee uit. In Frankrijk is het een wat beter product dan de Laden (zo lawaai dat het niet eens wordt geëxporteerd). Philips moet je hier met een lampje zoeken. Miele ook. Brandt hebben ze hier wel wel. In Nederland ook een lawaaimerk.
Wij zagen de Aristons in Frankrijk. En ontdekten toen hoe goedkoop ze in Nederland zijn. Onze Franse is dus een Nederlandse. Om met de Mediamarkt te spreken, 'we zijn toch niet gek'. Hier is'ie chique. Geen zorgen, aardappelen en pindakaas komen niet met ons de grens over.
En nou de performance van het ding. Er zit een Eko-knop op. Die hebben we eergisteren weer eens geprobeerd. De glazen die we hier veelvuldig gebruiken kwam er niet alleen uit vol strepen en vlekken uit, maar zelfs met de lippen van de vorige gebruiker erop. Als dat Eko is, wordt het wel heel duur, onzuinig en onsmakelijk. We hebben het ding 2x moeten laten wassen. Een keertje Eko en toen een keertje normaal.
Wie heeft een EKO-knop op zijn NL wasmachien? Wie gebruikt 'm? Komt het daar beter uit? Of moet EKO gewoon weer uit de waschmachienmode?
(Onze Ariston wast verder prima hoor. Hij zit ook nog eens in de hoogste milieucategorie, maar niet met de EKO-knop dus)
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Nog een vraag aan de afwasvraagbaak. De wijnbar/happenbar hier om de hoek had van het weekend onaangenaam stroeve glazen. Verder wel helder. Wat deed men daar mis?
Waarom moet je perse op 65 graden wassen, enkel 'om de bacterien te doden'? Betekent dat dat met de hand afwassen tot een spoedige dood of tenminste akelige ziekte zal leiden?
Gebruik overigens een stokoude Siemens met de knoppen '65° stark', '65° normal', '50° spar' en '50 ° schnell'. Gebruik meestal normal of spar, en ondanks het harde water hier nooit problemen.
Dick,ton problème peut venir de plusieurs raisons :
de la qualité de ton eau en France qui peut être trop calcaire: un petit réglage de ton lave vaisselle remédiera alors au problème
De la qualité de tes verres ( certains blanchissent au lave vaisselle)
D'une quantité insuffisante de liquide de rinçage.
Rien ne remplace de l'eau très chaude pour avoir des verres limpides. Les programmes économiques des lave vaisselle en Hollande comme en France ont aussi leur limites.
Mon père était très tatillon sur la qualité des verres dans lesquels il buvait.Tout lui importait ,sa forme, sa finesse,sa limpidité,l'absence d'odeur. Laver des verres était un cauchemar chez moi et les essuyer encore pire avec des torchons en batiste de fils qui ne servaient qu'à cela . Le lave vaissellle a bien simplifié toutes ces opérations , mais laisse souvent une odeur fort désagréable !!! Alors il faut bien choisir !!!
Repareren niet, maar voor de rest werkt het prima (ons hele goeie glasgoed gaat er nog altijd niet in). Het glas wordt er hooguit een beetje 'droog' van - maar dat is voor kniesoren zoals ik.
Wat droog is? Dat gevoel dat werkelijk alle glads van het oppervlakte is getrokken, zodat je huid er een beetje op blijft hangen.
Ah, een inhanger tegen 'glasroest'. Ben blij dat ik een ervaringsdeskundige tref. Werkt het?
Wij hebben onze wijnglazen inmiddels verboden nog in de vaatwasser te zijn, sinds de troebele 'spanningsvlekken' op de bolle plaats van de glazen zichtbaar werden. Repareert die inhanger deze vlekken?