Ik werd er gistermorgen over gebeld: "je moet naar de radio luisteren! Fantastisch programma over eten!"
Later ontving ik er nog 3 mailtjes over. Waarom we hier geen aandacht hebben besteed aan de 3 uitzendingen van gisterochtend op radio 1?
Ze zijn alle drie apart te beluisteren: 1, 2 en 3 (het start met wat radiojournaal).
Er was geen reden. Ik - om maar een van ons te noemen - wist het gewoon niet. Maar nu heb ik het gehoord.
Nergens om, maar ik heb niet kunnen ontdekken waar het nou over ging. Een beetje slow, een beetje fast, een beetje professor, een beetje professor buiten z'n boekje gelokt, een beetje statistiek, een beetje kruiden, een beetje kosher, een beetje vergeten groenten, een beetje obesitas, een beetje prijsbeleid, een beetje opvoeding, een beetje bejaardenhuis, een beetje bio, een beetje ethno, een beetje culi, een beetje futurologie, een beetje (afgezeken) fair trade, een boel vragen en feiten, een beetje de-baas-kijkt-mee, een beetje klinkende messen en vorken op borden, een beetje 'terroir' (in een betekenis zoals de Fransen die overigens helemaal niet bedoelen).
Maar waar ging het in 's hemelsnaam over?
Nu ben ik dus benieuwd: wat vond de foodloglezer van de uitzendingen? (ik geef toe: het is een hele zit)
Dit artikel afdrukken
Later ontving ik er nog 3 mailtjes over. Waarom we hier geen aandacht hebben besteed aan de 3 uitzendingen van gisterochtend op radio 1?
Ze zijn alle drie apart te beluisteren: 1, 2 en 3 (het start met wat radiojournaal).
Er was geen reden. Ik - om maar een van ons te noemen - wist het gewoon niet. Maar nu heb ik het gehoord.
Nergens om, maar ik heb niet kunnen ontdekken waar het nou over ging. Een beetje slow, een beetje fast, een beetje professor, een beetje professor buiten z'n boekje gelokt, een beetje statistiek, een beetje kruiden, een beetje kosher, een beetje vergeten groenten, een beetje obesitas, een beetje prijsbeleid, een beetje opvoeding, een beetje bejaardenhuis, een beetje bio, een beetje ethno, een beetje culi, een beetje futurologie, een beetje (afgezeken) fair trade, een boel vragen en feiten, een beetje de-baas-kijkt-mee, een beetje klinkende messen en vorken op borden, een beetje 'terroir' (in een betekenis zoals de Fransen die overigens helemaal niet bedoelen).
Maar waar ging het in 's hemelsnaam over?
Nu ben ik dus benieuwd: wat vond de foodloglezer van de uitzendingen? (ik geef toe: het is een hele zit)
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
En als er dan nog tijd over is, in de avond bramenjam of vlierbessenjam maken ;-)
Food fashionistas gaan vandaag eerst naar de boerenmarkt, de scharrelslager en de viskraam, ze drinken een espresso of caffe latte en gaan dan wilde kruiden en bermsla plukken en vervolgens barbecuen met de COBB in de achtertuin, onder het genot van een prosecco, zelf geïmporteerde Franse rode wijn en een zelfgestookt likeurtje of pruimen op brandewijn ;-).
Mirjam, misschien een vergeten groente wild gaan plukken in de zon vanmiddag? Lizet heeft vast nog wel een tip voor je.
Aangezien ik een van drie mailers was, moet ik natuurlijk toch even wat laten horen. Overigens mailde ik niet met het idee 'waarom doen ze er niets aan' maar meer 'misschien is het aan de aandacht ontsnapt'. En als jullie al wat hadden geschreven, had mij dat veel tijd gescheeld ;-). Ik heb geprobeerd de drie uur te luisteren maar het is me door tijdgebrek nog niet gelukt. Het deel dat ik wel geluisterd hebt nodigt ook niet uit om snel verder te luisteren; het sleept verschrikkelijk en ik heb nog niets nieuws gehoord (afvallen moet door meer bewegen en gezonder eten...). Weet nu alleen dat ik tot de nieuwe elite hoor die 'tijd en aandacht voor eten' belangrijk vind! Ik vrees dat ik de rest laat voor wat het is en wat leuks ga doen; het is veel te mooi weer buiten :-)
GARNALENCOCKTAIL? schreef Rik als ware het een archeologisch opgegraven gerecht. Helaas Rik, de garnalencocktail is terug, vanwege keukenretro. Was laatst zelfs in Nijmegen in een Perzisch/Iraans restaurant alwaar een garnalencocktail (mevrouw, onze kok heeft in een Frans restaurant gewerkt) op het menu stond. Zelfs een collega er een zien wegwerken.
Verder ben ik het met de strekking van je verhaal geheel eens. Vergeet echter niet dat er inmiddels een generatie journalisten aan het werk is die nooit anders dan bij de supermarkt gekocht heeft en zo hebben ze het van hun ouders geleerd.