Mensen willen graag gezond eten, maar slagen daar vaak niet in. Europeanen vallen op omdat zij vaker een ongezond tussendoortje verkiezen boven een gezonde. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Nielsen.Het onderzoek werd wereldwijd uitgevoerd onder 27.000 respondenten. Opmerkelijk is dat Europeanen het vaakst een ongezond product verkiezen boven een gezond product en dat we minder vaak biologische producten kopen.
In vergelijking met de andere wereldregio’s vinden Europeanen het belangrijk om producten uit de regio te eten. Het liefst moeten die producten ook duurzaam verpakt zijn, zodat ze het milieu niet teveel belasten. Ook vinden we het belangrijk dat producten niet op dieren zijn getest.
Andere obstakels die mensen verhinderen om gezond te eten noemen de ondervraagden de beperkte beschikbaarheid, verwarring over wat wel en niet gezond is, de smaak van de producten en de behoefte om zichzelf te verwennen.
bron: Misset Horeca, Inga Grievink
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik denk wel eens: als in de supermarkten de gezonde dingen heel goedkoop waren en de ongezonde dingen heel duur, bijvoorbeeld: een rode paprika kostte 25 eurocent en een zak chips 5 euro. Wat zouden de mensen dan in hun kar leggen?
In een 'road runner culture' is er een gebrek aan tijd, worden 'wants' belangrijker dan 'needs', zijn mensen verward (vaak door vervreemding) ...
Lijkt mij allemaal logisch en voorspelbaar. Menselijk gedrag verandert enkel uit noodzaak, als men niet anders meer kan. Of je het er nu mee eens bent of niet, 'Prosperity without Growth' houdt als concept in ieder geval meer hoop in voor een gezonde cultuur (zowel fysiek als mentaal).