Tijdens het FOODproof Festival kun je al je zintuigen benutten en leer je interactief over voeding en gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan een Italiaanse kookworkshop, het werken met bloed als bijproduct van vleesverwerking (ja echt!) of hoe voedsel invloed kan hebben op intimiteit en sensualiteit. Ook successen van voorgaande jaren, zoals blind proeven en de Voedselapotheek van Naomi Janssen staan weer op het programma.

FOODproof legt daarnaast verrassende verbanden tussen voeding en expressie. Zo zijn design, kunst, theater en muziek ook onderdelen van het programma. In samenwerking met Art Y Shock organiseert het festival een food-theater. Bezoekers kunnen kijken naar straattheater en luisteren naar heerlijke muziek. Chefkok Wouter Leyn geeft diverse workshops. Zin in wat lekkers? Daarvoor kunnen bezoekers terecht bij de foodmarkt.

De toekomst van voeding ligt in de handen van kinderen. FOODproof zet kinderen expliciet aan het werk om ze te stimuleren met voedsel te experimenten. Zo kunnen jonge bezoekers deelnemen aan de workshop Compost Kunst om van restafval van voedsel kunstwerkjes te maken en ontdekken ze met het FOODpaspoort zelfstandig het festival. Klik hier voor het kinderprogramma.

Informatie
Datum: 10 juni 2018
Tijd: 11:00 – 21:00 uur
Locatie: Amersfoortseweg 84a, 3941 EN Doorn
Prijs: €7,50. Voor kinderen tot en met 18 jaar is de toegang gratis.

Kijk voor meer informatie over het festival op de website of op de Facebook-pagina.
Dit artikel afdrukken