Na de film zal Jaap Seidell tijdens de Talk met het publiek in discussie gaan.

Bij de eerste vertoning waren Roel Hermans en Sarai Pannekoek de sprekers; een verslag van die avond vind je hier.

‘In Defense of Food’
Wat moet ik eten om gezond te zijn? ‘Eet niet teveel en voornamelijk planten’, zegt Michael Pollan. In zijn film maakt Pollan korte metten met de vele tegenstrijdige claims over gezonde voeding en komt hij met duidelijke antwoorden op de meest verwarrende en urgente vragen van deze tijd over eten.

Talk
Geen suiker, geen zoetstoffen, het lijkt wel alsof niks gezond is. Jaap Seidell van de Vrije Universiteit Amsterdam is dé overgewicht specialist van Nederland en vertelt wat de randvoorwaarden zijn waaronder het ons wel lukt goed te eten.

Michael Pollan
Michael Pollan vindt dat diëtisten, voedingsdeskundigen en doktoren interessant, ingewikkeld en ontransparant doen. Hierdoor maken ze het lastig om een gezond en gevarieerd dieet te volgen. Hij stelt dat voedsel meer is dan de som van de verschillende delen van voedingsmiddelen. Volgens hem hoeven we niet te leunen op de voedingsadviezen van experts, maar moeten we “back-to-basics” leren eten en vertrouwen op de voedingsmiddelen die de natuur ons te bieden heeft. Zolang we op een Westerse manier blijven eten, zullen we nooit afvallen.

Informatie
Adres: Mariënburg 38-39, 6511 PS, Nijmegen
Tijd: 15.00 – 18.00 uur
Prijs: €7,50

Zie de website van LUX Nijmegen voor meer informatie en het bestellen van tickets.
Dit artikel afdrukken