In samenwerking met Athenaeum Boekhandel, bureau Communicatie UvA en het Filmmuseum
Eerste van een reeks van vijf films en lezingen, naar een initiatief van Prof. Dr. Louise O. Fresco, Universiteitshoogleraar UvA. Geen film waarin niet wordt gegeten. Maar wat betekent zo'n eetscène? In welke zin is eten in de film functioneel? Hoe wordt er gegeten, hoe wordt er gekookt? En wat wordt er precies gegeten, met wie, en waar?
Voedsel en eten - en de bijbehorende begrippen honger en verzadiging - hebben talloze betekenissen en lagen. Eten is naast ademhalen en drinken het belangrijkste wat we elke dag doen om te overleven, en tegelijk is er bijna geen handeling die zo complex is en waartegenover wij zozeer onze onbevangenheid aan het verliezen zijn.
Behalve La Cena, staan Babette's Feast, Goodfellas, Chungking Express en La Grande Bouffe op het programma. Helaas ontbreekt de schitterende Duitse eetfilm Eden, hier te zien op het plaatje.
Te beginnen dus met La Cena, met een openingslezing door Louise O. Fresco en Helen Westerik.
Woensdag 4 maart, lezing 17:00 - 18:00 uur, film 19.30 uur.
Locatie Filmmuseum Amsterdam, Vondelpark 3, 1071 AA
Reserveren bij het Filmmuseum, tel: 020-5891400


<
Dit artikel afdrukken