Kweekvlees kan de milieu-impact van ons landbouwsysteem verlagen, de risico's voor de gezondheid minimaliseren, meehelpen aan dier-welzijn en voedselzekerheid bieden. Het is daarmee een eerste stap naar een duurzaam alternatief voor vlees. Dit symposium zet de ontwikkelingen op een rij en kijkt waar de gaten zitten in kennis en ervaringen.

De sfeer is inspirerend, maar ook kritisch. Vier hoofdsprekers delen hun waardevolle inzichten:

Michael Rudnicki, Director Regenerative Medicine Program, Ottawa Hospital Research Institute.
Shoji Takeuchi, Institute of Industrial Science, Universiteit van Tokyo.
Wim Verbeke, Professor of Agro-Food Marketing and Consumer Behavior, Universiteit van Gent.
Andrew Wan, Institute of Bioengineering and Nanotechnology, Singapore.

Praktische informatie
Wanneer: 18 tot 20 oktober.
Adres: MECC, Forum 100, 6229 GV Maastricht.
Kosten: €200 (€100 voor Master-Studenten). Registreren kan online.

Kijk voor meer informatie op de website.

Fotocredits: 'A burger made from Cultured Beef', David Parry / PA Wire
Dit artikel afdrukken