0
Fotocredits: 'I don't have a grinder :(', frankieleon

Flash Dagelijkse Kost10.000 km vliegen per week met havermelk in de koffie

Of een ‘havercappu’ beter is voor het milieu dan een cappuccino met koemelk, blijft onderwerp van discussie. Over de vraag of je beter met de auto of het vliegtuig naar je werk kunt, twijfelt echter niemand.

Brian Niccol, de nieuwe CEO van Starbucks, denkt daar anders over. In plaats van te verhuizen naar Seattle, waar het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd, blijft hij in Newport Beach, Californië wonen. Voor een retourtje naar kantoor legt Niccol zonder gêne 3.600 kilometer af. Wanneer hij echter niet voor werk reist, wordt van Niccol verwacht dat hij ten minste drie dagen per week op het kantoor in Seattle werkt, in overeenstemming met het hybride werkbeleid van Starbucks. Zo zal Niccol wekelijks dik 10.000 kilometer afleggen in zijn privéjet.

Niccol is niet de enige. Volgens Raj Choudhury, professor aan Harvard Business School en expert in remote werken, groeit het aantal CEO’s dat ‘overal werkt’. Choudhury stelt dat leidinggevenden geen banen accepteren als flexibiliteit geen optie is.

Vermoedelijk maakt Niccol in zijn privéjet gebruik van Starbucks’ reusable packaging. En natuurlijk gooit hij trouw het koffiedekseltje bij het plastic- en het bekertje bij papierafval. Misschien heeft hij zelfs wegwerpbekers afgezworen, want Niccol kan tijdens zijn vluchten uiteraard met een gerust hart genieten van een havercappu uit een duurzame Starbucks-thermoskan. Voor een betere wereld moet je immers tot het uiterste gaan.

CNBC - Starbucks' new CEO will supercommute 1,000 miles from California to Seattle office instead of relocating, 23 aug 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.