0
Fotocredits: 'Coffee plantations in Vietnam', Alliance of Bioversity International and CIAT, Flickr

Flash VoedselketenAcademisch koffie zetten

Aan de Universiteit van Yunnan in China kan je vanaf volgend jaar een opleiding koffiewetenschap volgen.

Koffiewetenschappers in spé leren de ins en outs van een breed scala aan onderwerpen rondom koffie, zoals smaak, verwerking, kwaliteit- en veiligheid, fabrieksontwerpen, milieubescherming, wereldhandel en gezondheid.

Dat de studie uitgerekend in Yunnan te volgen is, is geen toeval. Bijna alle koffie die China produceert komt uit de regio Yunnan (98%). Alhoewel China geen grootmacht is in koffie - slechts 1,1% van de wereldproductie komt uit China - produceert Yunnan zo’n 1,8 miljoen zakken koffie van 60 kilo per jaar.

De koffieproductie staat door klimaatverandering onder druk, terwijl de vraag naar koffie juist toeneemt. Logisch dus dat er gespecialiseerd onderwijs over koffie is ontwikkeld. Kennis over teelt, oogst en verwerking kan helpen het maximale te halen uit de teelt en het gebruik van de bonen.

South China Morn. Post - University brews up caffeine hit with China?s first coffee science major, 30 jul 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.