Aan de Universiteit van Yunnan in China kan je vanaf volgend jaar een opleiding koffiewetenschap volgen.
Koffiewetenschappers in spé leren de ins en outs van een breed scala aan onderwerpen rondom koffie, zoals smaak, verwerking, kwaliteit- en veiligheid, fabrieksontwerpen, milieubescherming, wereldhandel en gezondheid.
Dat de studie uitgerekend in Yunnan te volgen is, is geen toeval. Bijna alle koffie die China produceert komt uit de regio Yunnan (98%). Alhoewel China geen grootmacht is in koffie - slechts 1,1% van de wereldproductie komt uit China - produceert Yunnan zo’n 1,8 miljoen zakken koffie van 60 kilo per jaar.
De koffieproductie staat door klimaatverandering onder druk, terwijl de vraag naar koffie juist toeneemt. Logisch dus dat er gespecialiseerd onderwijs over koffie is ontwikkeld. Kennis over teelt, oogst en verwerking kan helpen het maximale te halen uit de teelt en het gebruik van de bonen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.