0
Fotocredits: 'Fresh Healthy Vegetables', Pixabay

Flash GezondheidAI-leefstijlcoach Lampie waagt zich niet aan doktersadvies

Het groeiende leger aan leefstijlcoaches krijgt versterking van Lampie, de AI-leefstijlcoach van Stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Er zijn tig factoren die het je lastig maken om je leefstijl te veranderen, hoe graag je ook wilt afvallen, meer of gemakkelijk wilt kunnen bewegen of gezonder in het leven staan en minder medicijnen nodig wilt hebben. Om je te helpen diepgewortelde gewoontes zoals je eet- en beweegpatronen los te laten, gemotiveerd te blijven en niet in je oude patronen terug te vallen en de druk van je sociale omgeving te weerstaan, zijn er inmiddels ontelbare leefstijlcoaches opgestaan. Zelfbenoemde, zoals influencers op de sociale media, en natuurlijk professionals, zoals leefstijlcoaches.

Chatbot Lampie schaart zich bij die laatsten. De chatbot is een zelflerend systeem dat informatie biedt over leefstijl en leefstijlgeneeskunde en oppopt bij ieder bezoek aan de website van Je Leefstijl Als Medicijn. De AI verwerkte de informatie van de honderden pagina’s van de website.

Wat vindt Lampie zelf van leefstijlcoaches? Dat vroeg de redactie van Nieuws voor leefstijlcoaches. "Leefstijlcoaches begeleiden mensen naar een gezondere leefstijl," is het antwoord van Lampie. Dat doen leefstijlcoaches door te helpen bij het stellen van doelen, het maken van persoonlijke plannen en het bieden van ondersteuning tijdens het proces van verandering. Lampie blijft ver weg van medische adviezen en zegt na vragen die je aan dokter zou stellen dat je naar een arts of gekwalificeerde zorgverlener moet voor medische kwesties.

Wij vroegen Lampie waarom hij betrouwbaar is.

NieuwsVoorDiëtisten - Eerste leefstijladviseur op basis van kunstmatige intelligentie ? Nieuws voor diëtisten, 27 aug 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.