0
Fotocredits: 'Warsteiner alcoholvrij bier', Annika de Jong voor FL Media

Flash Dagelijkse KostAlcoholvrij bier veilig van de tap?

Alcoholvrij bier wint aan populariteit en is steeds vaker van de tap te verkrijgbaar. Maar aan alcoholvrij bier van de tap zitten net wat meer haken en ogen dan aan alcoholhoudend bier.

Omdat alcoholvrij bier geen alcohol bevat, is er een groter risico op bacteriële besmetting. Alcohol werkt namelijk ontsmettend. Daarnaast bevat alcoholvrij bier minder hop dan alcoholisch bier. Ook hop heeft een bacteriegroei-remmende werking.

Het drinken van alcoholvrij bier kan zelfs riskanter zijn dan frisdrank van de tap. De siropen voor frisdrank zijn vaak langer gepasteuriseerd en bevatten meer zuur dan alcoholvrij bier.

Maar als de barman een beetje zijn best doet, is alcoholvrij bier van de tap veilig, aldus FoodNavigator. De barman moet alert op zijn koele bewaring, de systemen iets vaker schoonmaken en zorgen dat het bier zo snel mogelijk geconsumeerd wordt als het vat aangebroken is.

Gezien de verwachte groeiende populariteit van alcoholvrij bier zou het publiek voor het laatste moeten zorgen. Zit er onvoldoende omloopsnelheid tussen de vaten, dan zal de barman af en toe wat bier moeten weggooien.

FoodNavigator - What are the risks of non-alcoholic beer on tap? , 9 aug 2024
  • Waardeer dit artikel door het te delen:

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.